Adrenalinski odmor u Zadru

Autor: Poslovni.hr , 05. siječanj 2015. u 08:50
Zadar, TZG Zadra

U spoju ljepote prošlosti i svih pogodnosti koje traži suvremeni putnik, Zadar vam nudi idealnu priliku za odmor.

U spoju ljepote prošlosti i svih pogodnosti koje traži suvremeni putnik, Zadar vam nudi idealnu priliku za odmor, bilo da težite obilascima kulturnih i povijenih znamenitosti, ili ste raspoloženi za aktivniji boravak. Upoznajte kulturne spomenike, crkve i znamenitosti, a samo 15 kilometara dalje, možete posjetiti Nin, najstariji hrvatski kraljevski grad.

Zadar će vas osvojiti svojom posebnom atmosferom i bogatim životom – bilo danju ili noću. To je grad u kojem je velik prostor ostavljen pješacima. Šetnja starim kamenim ulicama grada postat će šetnja kroz povijest, ali u isto vrijeme i doživljaj suvremenog života grada. Kao grad spomenik okružen je povijesnim zidinama i  prava je riznica arheološkog i spomeničkog blaga antičkog, srednjovjekovnog i renesansnog razdoblja. Tu su se sakrila i brojna suvremena arhitektonskih ostvarenja poput prvih Morskih orgulja na svijetu.

Poslastica za suvremene planinare i avanturiste

Izrazito razvedena obala, otoci i netaknuta priroda raj su i za avanturiste. Žeđ za avanturom utažit ćete u kanjonima Velike i Male Paklenice,  a planinski ambijent s mnoštvom pješačkih staza postao je najpoznatija europska penjačka zona. Malo gdje na svijetu na tako malom prostoru pronaći ćete toliko prirodnog i kulturnog bogatstva. Blizina čak 5 nacionalnih parkova (Sjeverni Velebit, Paklenica, Kornati, Krka, Plitvička jezera) i 3 parka prirode (Velebit, Vransko jezero, Telašćica) posjetiteljima pruža pregršt aktivnosti.

Uz bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta, Nacionalni park Paklenica svojim posjetiteljima nudi mnoštvo staza za planinski biciklizam. Strastveni biciklisti svoju vještinu i izdržljivost mogu testirati na 76 kilometara staze Velebit MTB maratona, dok početnici mogu isprobati stazu od 12 kilometara. Želite li se rekreirati na raspolaganju vam je 150 kilometara uređenih planinarskih puteva, a Paklenica i Velebit posebno su mjesto za iskusne trkače. Svoju avanturističku stranu možete probuditi i penjanjem liticama kanjona Velike Paklenice, a u Starigradu Paklenici isprobajte suvremeno planinarenje – bridging, abseil i via ferratu.

 Upuštanjem u jeep safari avanturu Velebitom otkrit ćete posve novu stranu ove destinacije. Ako ste strastveni biciklisti svoju vještinu testirajte na 76 kilometara staze Velebit MTB maratona, a rekreativnom biciklističkom stazom upoznajte ribarska turistička mjesta između Zadra i Nina. Na tim 120 km dugim stazama možete posjetiti farmu magaraca, Eko park Ninsku lagunu s 8 Natura 2000 staništa. Otiđite na polja solane gdje je svoj dom pronašlo preko 200 raznih vrsta ptica. Uputite se dalje 13 km dugim hodočasničkim putom do mjesta Gospinog ukazanja – otočića Zečevo.

Prirodna ljepota užitka

Višednevni wellness paketi stvoreni su za on želje užitka i opuštanja. Kao nadopunu koristite blizinu  Ninske lagune gdje možete posjetite muzej soli s raznovrsnom ponudom soli za kupanje, a obavezno nabavite cvijet soli  kojim se povećava kvaliteta ljudskog zdravlja.

Mediteranske delikatese

Ove godine organizira se i manifestacija Đir po gradu koja traje do 15. siječnja koja će raznim popustima, akcijama i događanjima za turiste oživjeti gradsku jezgru i u zimskom razdoblju. Muzeji će nuditi popuste na ulaznice i suvenire, a i u restoranima ćete pronaći posebne ponude.

Kad dođete u Zadar uživajte u lokalnim gastronomskim užicima I dalmatinskim ribljim specijalitetima, posedarskom pršutu, paškom siru i ninskom šokolu. Šokol je izgledom sličan buđoli, jedinstvenog aromatičnog okusa, ograničenih količina, ali ćete ga pronaći na jelovnicima ninskih restorana. I na kraju ne zaboravite kušati poznati zadarski liker maraskino.

Više informacija na www.hrvatska365.eu

Facebook: www.facebook.com/croatia.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close