Zagrebački poslovni inkubator dijeli tri sjemenske investicije od 57,8 tisuća kuna

Autor: Bernard Ivezić , 04. veljača 2015. u 13:43
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Prvi inkubator u RH specijaliziran za projekte iz socijalnog poduzetništva, investirat će 22,5 tisuća eura.

The Inkubator, prvi poslovni inkubator u Hrvatskoj specijaliziran za projekte iz socijalnog poduzetništva, u suradnji s Unicredit Foundationom planira u ožujku dodijeliti tri sjemenske investicije od 7500 eura, odnosno 57,8 tisuća kuna. Hermes Arriaga, voditelj The Inkubatora kaže da im je cilj financijski poduprijeti najbolje projekte iz svog inovacijskog programa.

"Ovaj će se iznos podijeliti u obliku tri nagrade te biti dodijeljen kao seed investicija dvama najboljim projektima u inkubatoru, dok će se treća nagrada dodijeliti otvorenim pozivom", kaže Arriaga.

The Inkubator je program poslovne inkubacije koji organizira Impact Hub Zagreb. Arriaga, koji je osnivač Impact HUB-a u Zagrebu kaže da su izrasli u najveći kolaborativni prostor Hrvatskoj koji podupire poduzetnike i društvene inovatore. Program inkubacije započeo je u travnju lani, a u prvu generaciju startupa ušlo je 15 timova.

Arriaga pojašnjava da će The Inkubator organizirati natjecanje u pitchanju gdje će se natjecati osam projekata polaznika inkubatora te prethodno odabrani finalisti iz javnog poziva. Navodi da će tri pobjednika dobiti nagrade koje će im poslužiti kao sjemenski kapital u razvoju poslovanja.

"Od tog iznosa 20 posto namijenjeno je pokrivanju troškova otvaranja pravnih subjekata, ako to već nisu učinili kao i pokrivanju troškova uz to vezanih troškova za konzultante i savjetnike, a u taj postotak uračunat je i takozvani 'visual ventures identity package'. Preostalih 80 posto isplatit će se u gotovini, a mentorski tim Impact Huba će nastaviti podupirati projekt daljnja četiri mjeseca kako bi pratio njegov razvoj i pomogao pobjednicima ako se za time ukaže potreba", zaključuje Arriaga.

Komentirajte prvi

New Report

Close