Poduzetnički impuls u Zagrebu

Autor: Darko Bičak , 23. veljača 2015. u 21:59
Gordan Maras/M. Jurinec/PIXSELL

Korisnici uče kako povući što više novca iz EU fondova.

Zagreb Ministarstva poduzetništva i obrta održalo je jučer u Zagrebu prvu informativnu radionicu na kojoj je predstavljen program poticanja poduzetništva i obrta Poduzetnički impuls 2015.

Na radionici se okupilo više od 300 poduzetnika i obrtnika, a do sredine ožujka Poduzetnički impuls će biti predstavljen u svim županijskim središtima. Otvarajući prvu radionicu ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras podsjetio je da MINPO četvrtu godinu zaredom realizira program poticanja poduzetništva i obrta Poduzetnički impuls i da pritom svake godine raste iznos poticajnih sredstava kojima se subvencioniraju projekti malih i srednjih poduzetnika te obrtnika.

Ministar je ponovio da je ovogodišnji impuls vrijedan 4,37 milijardi kuna što je najviše novca ikada na raspolaganju malim i srednjim poduzetnicima. Velika većina tog novca, gotovo 90 posto, financira se sredstvima iz europskog proračuna. Poduzetnicima i obrtnicima biti dostupne potpore od 10.000  kuna za promociju poduzetništva i obrta na sajmovima do 15 milijuna kuna za izgradnju novog pogona.  

Komentirajte prvi

New Report

Close