Hrvatskoj nedostaje 500 stručnjaka za EU fondove

Autor: Darko Bičak , 05. svibanj 2015. u 22:00
Ariana Vela je dugogodišnja konzultantica za EU fondove/Grgur Žućko/PIXELL

Otvorena prva specijalizirana obrazovna institucija za fondove EU.

Prva specijalizirana i certificirana obrazovna institucija za obrazovanje stručnjaka za povlačenje novca iz fondova Europske unije, "Učilište EU projekti", otvorena je u utorak u Zagrebu. K

ako je istaknula vlasnica Učilišta Ariana Vela, Hrvatskoj se po ulasku u Uniju otvorio pristup fondovima s 12 puta više sredstava od dostupnih u predpristupnom programu IPA, no taj rast sredstava nije pratio rast broja obrazovanih konzultanata. Prema procjeni Vele, Hrvatskoj trenutno nedostaje 500-tinjak iskusnih stručnjaka za EU fondove, koji bi i javnom i privatnom sektoru mogli pomoći pronaći kvalitetne projekte i oblikovati ih na način da povuku sredstva iz EU fondova.

"Učilište EU projekti predstavlja prirodnu nadogradnju brojnim edukacijskim programima i tečajevima koje smo realizirali u tvrtki EU projekti kroz internu Akademiju, a kroz koje smo u nekoliko godina educirali više od 7500 polaznika. Nit vodilja pri pokretanju Učilišta nam je bio podizanja kvalitete domaćih obrazovnih programa o EU fondovima. Zato inzistiramo na programima s mnogo prakse i pripreme konkretnih projekata na kojima će polaznicima predavati isključivo aktivni i iskusni konzultanti. Kako smo svjesni da obrazovanje ne prestaje dobivanjem diplome, razvili smo i naš Alumni program, prvi takav u Hrvatskoj za stručnjake za EU fondove. Uvjereni smo da će Učilište EU projekti zbog takvog pristupa postati središnja ustanova za vrhunsko obrazovanje mladih stručnjaka, za cjeloživotno obrazovanje praktičara, mjesto povezivanja struke i forum za rasprave o raznovrsnim temama vezanim uz EU fondove", izjavila je Ariana Vela na otvaranju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close