Pentawards nagrada i priznanje za Design Bureau Izvorka Jurić

Autor: Poslovni.hr , 04. listopad 2021. u 08:53
Foto: Design Bureau Izvorka Jurić

Na ovogodišnjem Pentawardsu – vodećem globalnom natjecanju u dizajnu ambalaže, Design Bureau Izvorka Jurić osvojio je Pentawards Bronze Award i Pentawards Certificate of excellence.

Design Bureau Izvorka Jurić osvojio je Pentawards Bronze Award u kategoriji hrane za ljubimce za dizajn ASPECT hranu za pse te Pentawards Certificate of excellence u kategoriji održivog dizajna za dizajn pakiranja hrane dostavnih “cook at home” paketa, lanca restorana CERU London.

U svojoj 15. godini ovog prestižnog natjecanja u dizajnu ambalaže, na Pentawards je zaprimljeno više od 2000 prijava iz 60 zemalja s pet kontinenata, a najveći broj nagrada osvojili su Velika Britanija, Španjolska, USA, Rusija, Japan i Kina.

Najbolje pobjedničke agencije uključuju Supperstudio, Pearlfisher, Estudio Maba, Backbone Branding and Mousegraphics, a “Diamond – best of show” nagrada dodijeljena je uglednom dizajn studiju Stranger & Stranger.

Pentawards je vodeća globalna mreža stručnjaka koja je posvećena promoviranju, izlaganju i nagrađivanju globalnog dizajna ambalaže. Eminentno godišnje natjecanje, u kojem međunarodni žiri dodjeljuju Pentawards nagrade za najbolje svjetske ambalaže, smatra se vodećim u ovom području.

“Jako smo zadovoljni da smo i ove godine među dobitnicima na Pentawardsu, i to ponovno s čak dva projekta. U ovakvoj vrhunskoj svjetskoj konkurenciji veliki je uspjeh biti odabran u najuži izbor, pa smo iznimno ponosni da je dizajn hrane za pse ASPECT osvojio i nagradu. Zahvalni smo našim klijentima koji su nam poklonili povjerenje u izvedbi ovih projekata.” – izjavila je Izvorka Jurić, kreativna direktorica Design Bureau Izvorka Jurić.

Dizajn ambalaže ASPECT hrana za pse

ASPECT je brand hrane za pse u Superpremium kategoriji. Radi se o brandu funkcionalne hrane vrhunske kvalitete usmjerene na ispunjavanje svih potreba specifične pasmine.

Osnovna ideja temelji se na jednoj od interpretacija imena ASPECT (“the way a person, place, or thing appears”), odnosno na poznatoj izreci da ljepota dolazi iznutra, jer je vanjska ljepota rezultat zdravlja duha i tijela. Fotografije krupno snimljene dlake psa u koje je uklopljeno ime brenda ASPECT ističu ljepotu dlake kao pokazatelja uravnotežene prehrane i zdravlja psa. Istovremeno pobuđuju i emocije povezane s osnovnim taktilnim kontaktom sa svojim psom – prolaskom prstima kroz dlaku ljubimca.

Foto: Design Bureau Izvorka Jurić

Uklapanje imena branda u dlaku suvremeno je u pristupu komunikacije u ovoj kategoriji proizvoda. Kod ove vrste proizvoda primarna informacija na pakiranju je prikaz pasmine – fotografija figure ili lica psa. Zbog drugačijeg pristupa ASPECT se ističe na polici, privlači pažnju i izaziva emociju.

CERU London “Cook at home” pakiranja

CERU je brand Londonskih restorana koji poslužuju suvremenu levantinsku kuhinju. Zadatak je bio osmisliti rješenje ambalaže za dostavu svježe ili napola pripremljene restoranske hrane – za “cook at home” ponudu restorana.

Rješenje je menu set koji spaja dvije stvari kojima CERU pristupa strastveno – ukusna, zdrava hrana i održiva inovacija.

Design Bureau Izvorka Jurić

Kako raste broj ljudi koji naručuju hranu putem Interneta, tako raste i zabrinutost oko održivosti i utjecaja dostave hrane na okoliš. Odabir pravog pribora menu seta ne mora značiti samo manje elemenata pakiranja, već i manje otpada hrane, manje odlazaka u trgovinu i manji ugljični otisak.

Koristeći se strategijom pakiranja za višekratnu upotrebu prenijeli smo priču o predanosti CERU branda poslovanju na održivi način. “Cook at Home” linija dizajnirana je misleći na utjecaj na okoliš, koristeći lokalne dobavljače, britanske proizvode te biorazgradivu ambalažu i ambalažu koju je moguće ponovo upotrijebiti. Svaki menu set savršeno usklađuje sastojke, začine i umake, pomažući u smanjenju rasipanja hrane. Sve u cilju stvaranja pozitivnog korisničkog iskustva istovremeno vodeći brigu o našem planetu.

Glavni element CERU eko ambalaže je lagana tekstilna tkanina za višekratnu upotrebu. Svi ostali elementi pakiranja potpuno su biorazgradivi i ponosno izrađeni u Europi. Svi su sastojci pakirani u mekani spremnik izrađen od 100% bioplastike koja se može reciklirati. Radi se o ekološki prihvatljivoj alternativi običnoj plastici, izrađenoj od prirodnih materijala koji se mogu obnoviti. Svi papirnati materijali tiskani su na eko-papiru izrađenom up-cycling postupkom.

Menu setovi omotani su posebno dizajniranim tekstilnim maramama s uzorcima nadahnutim prekrasnim geometrijskim pločicama Levanta i prepoznatljivim bliskoistočnim motivima prirode i životinja. Boje su pažljivo odabrane da dočaraju živopisni kaleidoskop lokalne kuhinje i krajolika. CERU tekstilne marame namijenjene su za višekratnu upotrebu i mogu se koristiti kao modni dodatak, šal, stolnjak, ubrus, za omatanje poklona…

Komentirajte prvi

New Report

Close