Moderna objavila da je cijepljen prvi sudionik u ispitivanju potencijalnog dvovalentnog cjepiva protiv omikrona

Autor: Objava za medije , 25. ožujak 2022. u 11:46
Foto: press

Moderna očekuje da će se u ispitivanje uključiti približno 375 sudionika u SAD‑u.

Potencijalno dvovalentno cjepivo za docjepljivanje specifično protiv varijante omikron (mRNA‑1273.214) tvrtke Moderna objedinjuje Modernino potencijalno cjepivo za docjepljivanje specifično protiv varijante omikron (mRNA‑1273.529) i cjepivo protiv bolesti COVID‑19 (mRNA‑1273).

Moderna očekuje da će se u ispitivanje uključiti približno 375 sudionika u SAD‑u.

„Drago nam je da smo započeli ovo ispitivanje našeg potencijalnog dvovalentnog cjepiva za docjepljivanje koje uključuje naše potencijalno cjepivo protiv varijante omikron i naše cjepivo protiv bolesti COVID‑19. Naša platforma utemeljena na tehnologiji mRNA omogućuje nam brzinu i fleksibilnost u razvijanju cjepiva prilagođenog novim varijantama koje se javljaju,“ izjavio je Stéphane Bancel, izvršni direktor tvrtke Moderna. „Naš je cilj biti korak ispred virusa, a predano radimo na tome da generiramo i dijelimo podatke s tijelima nadležnima za zdravstvenu zaštitu dok se pripremaju za jesensku sezonu docjepljivanja.“

U ovom produžetku ranijeg ispitivanja ocjenjivat će se imunogenost, sigurnost i reaktogenost cjepiva mRNA‑1273.214 primijenjenog u jednoj docjepnoj dozi u odraslih u dobi od 18 ili više godina koji su prethodno primili primarno cijepljenje dvjema dozama cjepiva mRNA-1273 i docjepnu dozu cjepiva mRNA‑1273 od 50 µg, pri čemu su docjepnu dozu primili prije najmanje 3 mjeseca. Moderna očekuje da će se uključiti približno 375 sudionika, a ispitivanje će se provoditi na približno 20 ispitivačkih mjesta u SAD‑u.

foto: press

Moderna također ocjenjuje svoje potencijalno cjepivo za docjepljivanje specifično protiv varijante omikron (mRNA‑1273.529) u ispitivanju faze 2 u SAD‑u. Neovisno o tome, tvrtka ocjenjuje cjepivo mRNA-1273.529 u ispitivanju faze 3 koje se provodi u Ujedinjenom Kraljevstvu u suradnji s Nacionalnim institutom za istraživanja u zdravstvu (engl. National Institute for Health Research, NIHR). Tvrtka očekuje da će u sklopu tog ispitivanja uskoro započeti cijepljenje cjepivom mRNA-1273.214.

O tvrtki Moderna

U više od 10 godina otkako je osnovana, Moderna se iz znanstvene tvrtke koja provodi inovativna istraživanja u području glasničke RNA (mRNA) pretvorila u kompaniju s raznovrsnim kliničkim portfeljem koji uključuje sedam različitih skupina cjepiva i lijekova, bogatim portfeljem intelektualnog vlasništva u područjima koja uključuju mRNA i lipidne nanočestice te integriranim proizvodnim pogonom koji omogućuje brzu kliničku i masovnu komercijalnu proizvodnju. Suradnja s nizom različitih državnih i komercijalnih organizacija u zemlji i inozemstvu omogućila je tvrtki Moderna da ostvari revolucionarna znanstvena postignuća i brzo poveća proizvodni kapacitet. Sposobnostima tvrtke Moderna svjedočili smo i u ovoj pandemiji, kada je ta tvrtka razvila jedno od prvih i najučinkovitijih cjepiva protiv bolesti COVID‑19 koje je dobilo odobrenje za primjenu i stavljanje u promet.

Platforma tvrtke Moderna utemeljena na tehnologiji mRNA počiva na stalnom razvoju osnovnih i primijenjenih znanosti, tehnologije isporuke i proizvodnje mRNA, koji su joj omogućili da razvije lijekove i cjepiva za zarazne, imunoonkološke, rijetke, kardiovaskularne i autoimune bolesti. Moderna je već sedmu godinu za redom proglašena najboljim poslodavcem u biofarmaceutskoj industriji prema ocjeni časopisa Science.
Za više informacija posjetite www.modernatx.com.

Anticipativne izjave

Ovo priopćenje za javnost sadrži anticipativne izjave u skladu s definicijom tog pojma u američkom Zakonu o reformi pravnih postupaka povezanih s vrijednosnim papirima (engl. Private Securities Litigation Reform Act) iz 1995. godine i njegovim izmjenama i dopunama, a koje se odnose na: očekivano uključivanje u ispitivanje potencijalnog cjepiva za docjepljivanje specifično protiv varijante omikron (mRNA‑1273.214) tvrtke Moderna; planove tvrtke Moderna za generiranje i dijeljenje podataka s tijelima nadležnima za zdravstvenu zaštitu prije jesenske sezone docjepljivanja; i očekivanja tvrtke u vezi s proširivanjem ispitivanja faze 3 cjepiva mRNA‑1273.529 u Ujedinjenom Kraljevstvo radi uključivanja cijepljenja cjepivom mRNA‑1273.214. Anticipativne izjave u ovom priopćenju za javnost nisu ni obećanja ni jamstva te se ne bi trebalo u prevelikoj mjeri oslanjati na te izjave jer one uključuju poznate i nepoznate rizike, neizvjesnosti i druge faktore, od kojih su mnogi izvan kontrole tvrtke Moderna i zbog kojih bi se stvarni rezultati mogli materijalno razlikovati od onih koji su izričito navedeni u ovim anticipativnim izjavama ili koji se podrazumijevaju iz tih izjava. Ti rizici, neizvjesnosti i drugi faktori uključuju rizike i neizvjesnosti opisane u dijelu „Faktori rizika“ u posljednjem Godišnjem izvješću (obrazac 10 K) koji je Moderna podnijela američkom Povjerenstvu za vrijednosnice i burzu (engl. Securities and Exchange Commission, SEC) te u dokumentima koje je Moderna naknadno podnijela SEC‑u, a koji su dostupni na mrežnoj stranici SEC‑a www.sec.gov. Osim u mjeri u kojoj to nalaže zakon, Moderna se odriče svake namjere ili odgovornosti za ažuriranje ili revidiranje bilo koje anticipativne izjave sadržane u ovom priopćenju za javnost, bilo zbog novih informacija, budućih događaja ili drugih razloga. Ove anticipativne izjave temelje se na trenutnim očekivanjima tvrtke Moderna i isključivo odražavaju situaciju na datum ovog priopćenja.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close