Upravljanje fokusom – multitasking kradljivac vremena 13.12.2016.

Autor: Poslovni.hr , 29. studeni 2016. u 14:00
Foto: Fotolia

Znanstvena istraživanja pokazuju kako prosječna osoba 6-10 puta u minuti izgubi fokus  (pozornost) što drastično smanjuje učinkovitost na svim nivoima. Nemogućnost zadržavanja pozornosti je glavni uzročnik stresa, a time i nemogućnosti ostvarivanja poslovnih ciljeva, izostanka kvalitetne i otvorene komunikacije i u konačnosti dovodi do stvaranja klime nepovjerenja.

Veliki problem u poslovnom okruženju stvara i tzv. deficit vremena, što se vještinom fokusa uspješno nadvladava – izbjegavaju se prazni hodovi kao i bavljenje manje bitnim stvarima.

Polaznici će naučiti:

  • što je fokus (potpuna pozornost) i zašto se naziva najvrjednijim ljudskim kapitalom
  •  kako razlikovati zatvoreni fokus od otvorenog fokusa
  • kako se fokusirati na uspjeh i učiniti ga navikom
  • koja je razlika između stanja „mind full“ i „mindful“
  • koja je zakonitost funkcioniranja uma i kako ju iskoristiti za značajnu i trajnu promjenu
  • što je visokoorganizirani (koherentni) um i kako ga postići
  • što je i od čega se sastoji životni ciklus projekta (cilja, ideje)
  • zašto nam „ne ide“, a znamo da smo „učinili sve što treba“
  • zašto je upravljanje raspoloženjima ključno za ekspanziju
  • kako se pomaknuti iz zone „preživljavanja“ u zonu „rasta“
  • kako se na najprirodniji način opustiti i trenutno ovladati stresnom situacijom

I kroz praktičan rad:

  • testitati razinu prisutnosti
  • ovladati vještinom fokusa (potpunom pozornošću)
  • iskusiti jasnoću balansiranog (koherentnog) uma

Svaki polaznik dobiva: detaljne upute postupka postizanja jasnoće uma i konkretan, učinkovit alat skraćivanja/uklanjanja perioda emocionalnog odgovora tijela na stresni događaj primjenjiv u svakodnevnim situacijama, te audio vježbu za aktivaciju prisutnosti za samostalan rad.

Ovaj trening osim teorijskog dijela, donosi i učinkovite, izrazito praktične alate kojima se postiže i zadržava značajan pomak u razini fokusiranosti (prisutnosti).

Poseban je i po tome što je jedini trening uma koji uključuje i rad tijelom! Ovo garantira vrhunske rezultate jer se orijentira na direktno iskustvo promjene, a ne isključivo na veliku količinu, lako zaboravljivih informacija.

KOME JE TRENING NAMIJENJEN?

Trening je namijenjen svima koji žele poboljšati kvalitetu komunikacije i doprinijeti općoj dobrobiti, na način da razviju identitet fokusirane, samopouzdane, snažne i motivirane osobe.

Ukoliko ste voditelji timova, direktori, vlasnici poslovnih subjekata, donosite odluke o razvoju ljudskih potencijala unutar svoga radnog okruženja i pri tom ste:

  • prepoznali da su vaš najdragocjeniji resurs ljudi koji čine kolektiv i da podrška u njihovom osobnom usavršavanju ne predstavlja trošak nego ulaganje
  • razumijete da je ključ uspjeha u potpunom preuzimanju odgovornosti za način na koji mislimo, donosimo odluke i djelujemo, te kako se prezentiramo u svakoj situaciji
  • prepoznali da na uspjeh ne utječe samo „kako nešto činite“ nego i stupanj „angažiranosti“ (svjesnosti) u tome što činite
  • primjetili da postojeći, tradicionalni edukacijski modeli osiguravaju mnoštvo informacija, ali nedostaje konkretnih alata za tzv. primjenu u realnoj situaciji, a želite više od toga
  • odlučili zaustaviti negativan i ograničavajući utjecaj stresa na učinkovitost, kvalitetno upravljanje vremenom, međuljudske odnose, motivaciju, jasnoću u odlučivanju, samopouzdanje
  • odlučni u stvaranju i podizanju povjerenja u vlastite resurse i kreiranje opće dobrobiti organizacije
  • otvoreni za novi pristup učenja u cilju ekspanzije ljudskih potencijala
  • ozbiljni u namjeri da izgradite emocionalno inteligentno, stabilno, odgovorno, kreativno i predano (u potpunosti angažirano) radno okruženje, a time i širu zajednicu,

onda je ovaj trening pravi izbor i za vaše djelatnike.

TRAJANJE TRENINGA : 6 sati (09:00- 15:00 sa pauzom za ručak u trajanju od 1 sat i dvije pauze od po 15 min)

O predavaču: Jadranka Rogić, trener razvoja osobnih i sistemskih potencijala

Diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Rijeci i dugi niz godina radila na poslovima organizacije ureda i u odjelu ljudskih resursa. Od 2013. godine vlasnica sam Centra za razvoja osobnih i sistemskih potencijala Revivir. Posjeduje Cerifikat trenera razvoja osobnih i sistemskih potencijala.  Putem pojedinačnih edukacijskih programa vodećih svjetskih neuroznanstvenika u Münchenu, Njemačka razvijala je kompetencije na temu „Utjecaj transformacije pojedinca na učinkovitost kolektiva“. Zainteresiranost za dublje istraživanje načina funkcioniranja uma i tehnika osobnog razvoja i razvoja svjesnosti započinje rekreativnim bavljenjem plesom 2005. godine i osvješćivanjem u kojoj mjeri kvaliteta raspoloženja točnije stanje svijesti utječe na realnost u kojoj živimo. Primarno usmjerenje u radu kroz održavanje edukacijskih programa (seminari i radionice) i coachinga je potaknuti aktivaciju unutarnjih resursa svakog čovjeka putem razvoja osobnosti, promjenom sustava uvjerenja i upravljanjem fokusom i raspoloženjima. 

Kolika je cijena kotizacije?

Cijena kotizacije  za rane prijave do 29. studenog 2016. iznosi 1.000 kn + PDV.  Redovna cijena kotizacije iznosi 1450 kn + PDV.  U cijenu kotizacije su uključeni svi radni materijali potrebni za sudjelovanje na seminaru.

Kako se prijaviti na seminar?

Želite li se prijaviti za sudjelovanje u seminaru, molimo vas da nam pošaljete ispunjenu prijavnicu na e-mail adresu: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr ili da ispunite online formu ispod teksta najkasnije do 12. prosinca 2016. Po zaprimljenoj prijavi poslat ćemo vam predračun za plaćanje kotizacije. Dokaz o plaćenoj kotizaciji potrebno je poslati najkasnije do 12. prosinca 2016.  na email: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr kako biste osigurali svoje mjesto na seminaru. Račun ćete dobiti nakon održanog seminara.

Prijavnicu možete preuzeti OVDJE

Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem! 

Tel: + 385 1 6326 085
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Popis svih seminara potražite na web stranici www.poslovni.hr/seminari/

Komentirajte prvi

New Report

Close