Selekcija – Kako odabrati prave zaposlenike za svoju kompaniju? 15.02.2017.

Autor: Poslovni.hr , 01. siječanj 2017. u 12:21
Foto: Fotolia

Profesionalna selekcija kao stručni postupak odabira kandidata za određeno radno mjesto, vrlo je bitan dio poslovanja svake uspješne kompanije.

Kvalitetan odabir odgovarajuće osobe prilikom zapošljavanja, osim utjecaja na cjelokupnu dinamiku radnog tima u kompaniji, značajno utječe i na smanjenje broja pogrešaka u radu, prevenira fluktuaciju, te reducira česte izostanke zaposlenika s radnog mjesta. Kako odabrati prave ljude za svoju tvrtku te kako ih motivirati i zadržati kada smo ih konačno pronašli. 

Ljudi su jedan od najvažnijih resursa neke organizacije – oni čine ukupna znanja, vještine, sposobnosti i kreativne mogućnosti kojom raspolaže neka organizacija. Zbog toga je bitno koje ljude odabiremo za rad u vlastitoj tvrtci jer svaka osoba u radnom odnosu predstavlja samu organizaciju.

Imajući ovo na umu, polaznici će tijekom ove edukacije:

  • Osvijestiti važnost profesionalnog pristupa u postupku zapošljavanja novih zaposlenika
  • Upoznati sastavne dijelove profesionalne selekcije
  • Razviti vještine profesionalnog vođenja selekcijskog razgovora.

Upravljanje ljudskim potencijalima je, više nego ikad prije, postalo strateški važno pitanje svakog poslovnog subjekta – bez obzira na veličinu i djelatnost.

Kroz selekcijski postupak, tvrtka predstavlja sebe.  Zato je veoma bitno provoditi profesionalan i transparentan selekcijski postupak.

Sadržaj edukacije:

  • Važnost kvalitetne selekcije
  • Sastavni dijelovi profesionalne selekcije
  • INTERVIEW – vrste i faze interview-a
  • SBO interview
  • Važnost prvog dojma i neverbalne komunikacije u selekciji
  • Vrste pitanja i vještina postavljanja pitanja
  • Zaključak

Trajanje edukacije i satnica:

Edukacija se održava 15. veljače 2017. u trajanju od 9.00 do 16.00 sati, s pauzom za ručak u trajanju od sat vremena, te dvije kraće pauze tijekom dana.

Kome je edukacija namijenjena?

Svima koji su pri obavljanju svojih poslovnih zadataka uključeni u proces selekcije i zapošljavanja novih zaposlenika

  • Direktorima tvrtki koje nemaju razvijenu funkciju upravljanja ljudskim potencijalima
  • Voditeljima ljudskih potencijala – početnicima 
  • Voditeljima timova iz drugih poslovnih funkcija koji žele dobiti kvalitetan uvid u funkciju upravljanja ljudskim potencijalima
  • Djelatnicima službe ljudskih potencijala
  • Osobama uključenim u upravljanje ljudskim potencijalima u privatnim tvrtkama i javnoj upravi
  • Osobama koje zanima karijera u upravljanju ljudskim potencijalima

Kolika je cijena kotizacije?

Cijena kotizacije za rane prijave do 1.veljače 2017. iznosi 1.000 kn + pdv.  Redovna cijena kotizacije za prijave od 2.veljače 2017. iznosi 1.450 kn  + pdv. U cijenu kotizacije su uključeni svi radni materijali potrebni za sudjelovanje na seminaru.

Kako se prijaviti na seminar?

Želite li se prijaviti za sudjelovanje u seminaru, molimo vas da nam pošaljete ispunjenu prijavnicu na e-mail adresu: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr ili da ispunite online formu ispod teksta. Po zaprimljenoj prijavi poslat ćemo vam predračun za plaćanje kotizacije. Dokaz o plaćenoj kotizaciji potrebno je poslati do 13.veljače 2017. na email: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr kako biste osigurali svoje mjesto na seminaru. Račun ćete dobiti nakon održanog seminara.

ORGANIZATOR: Poslovni dnevnik – Večernji list d.o.o.

O predavačici:

Mr.sc.Marija Kalinić, direktorica je i vlasnica tvrtke EPPUR SI MUOVE j.d.o.o. za savjetovanje, sa sjedištem u Zagrebu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu – Studiju za socijalni rad u Zagrebu, a magistrirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na znanstvenom poslijediplomskom studiju Teorija i politika marketinga. Pored navedene fakultetske naobrazbe, svoj osobni i profesionalni razvoj kontinuirano je nadograđivala kroz razne treninge i edukacije iz područja prodaje, marketinga, financija, upravljanja ljudskim potencijalima i osobnog rasta i razvoja, pri čemu posebno ističe edukaciju iz Realitetne terapije i NLP-a – NeuroLingvističkog Programiranja. Certificirana je trenerica NLP-a. Također, članica je  SELECTIO certifikatorskog tima za dodjelu certifikata Poslodavac partner i Upravnog vijeća Udruge U4HR – Udruge za upravljanje, umrežavanje, učenje i unaprjeđivanje ljudskih potencijala u Hrvatskoj. Predavačica kolegija Upravljanje ljudskim potencijalima na Visokoj poslovnoj školi PAR Rijeka. Od ukupno preko 25 godina radnog iskustva, posebno ističe rad u Sunce Koncernu d.d. Zagreb, tvrtci koja upravlja poznatim lancem hotela Bluesun, gdje je 9 godina bila na poziciji direktorice Sektora za upravljanje ljudskim potencijalima, unutar kojeg je djelovala i Bluesun akademija – interni trening centar s 12 internih trenera i 35mentora, čijim radom i razvojem je također rukovodila.

ORGANIZATOR seminara: Poslovni dnevnik/Večernji list

Za dodatne informacije i organizaciju internog treninga obratite nam se s povjerenjem! 

Tel: + 385 1 6326 085
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Popis svih seminara potražite na web stranici www.poslovni.hr/seminari/

 

Komentirajte prvi

New Report

Close