Potpore za ulaganja u povećanje kvalitete i dodatne ponude hotela

Autor: Poslovni.hr , 11. siječanj 2016. u 10:53
fotolia

Prilike iz EU fondova za poduzetnike – potpore za ulaganja u povećanje kvalitete i dodatne ponude hotela

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je natječaj za male i srednje poduzetnike: “Podrška razvoju MSP u turizmu povećanjem kvalitete i dodatne ponude hotela”. Za ovaj natječaj osigurana su sredstva u visini 304.000.000, 00 kuna koja će se dodijelivati putem trajno otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijava odnosno do njihova iskorištenja.

Kako biste se adekvatno pripremili za prijavu na natječaj, za vas smo pripremili seminar o pripremi projekta. Polaznici će kroz interaktivan i praktičan rad dobiti znanja i vještine o cjelokupnom procesu: od izrade do provedbe projekata. 

Namijenjen je malim i srednjim poduzetnicima kako bi se potaknule  investicije u početna ulaganja vezana s izgradnjom novih, proširenjem kapaciteta i/ili povećanjem kvalitete postojećih hotela koji će po završetku investicije ispuniti minimalne uvjete i uvjete za kategoriju 3, 4 ili 5 zvjezdice, uključujući diversifikaciju ponude hotela na usluge koje hotel prethodno nije nudio, a s ciljem da se produlji turistička sezona i podigne konkurentnost MSP-a u turizmu. 

Trajanje treninga i satnica: Seminar se održava 15. travnja 2016. godine s početkom u 9:00 i traje do 15:00, sa dvije kraće pauze, jedna prije podne, a druga poslije podne.

Program:

8:45 – 9:00          Registracija sudionika

9:00 – 10:30 Uvod – mogućnosti financiranja iz EU fondova za male i srednje poduzetnike

  • Uvod
  • Područja financiranja za male i srednje poduzetnike iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020.
  • Strategija razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine
  • Otvoreni i najavljeni natječaji za MSP u 2016. godini u domeni turizma
  • Primjeri uspješne prijave/ Poljska iskustva u pripremi projekata

10:30 – 11:00       Pauza

11:00 – 12:15 Natječaji za poduzetnike – podrška razvoju  MSP za ulaganja u hotele

  • Natječaji u tijeku: potpore za ulaganja u objekte iz skupine hoteli  
  • Koji su uvjeti za prijavitelje: pregled poziva za dostavu projektnih prijedloga
  • Kriteriji za odabir projekata
  • Zatvaranje financijske konstrukcije projekta

12:15 – 13:15      Pauza za ručak

13:15 – 15:00    Koraci razvoja i prijave projekta na natječaj

  • Kako izraditi projektni prijedlog?
  • Priprema investicijske studije i marketinške strategije
  • Savjeti za uspješnu prijavu projekta
  • Što nakon predane prijave? Koji su uvjeti za uspješnu provedbu projekta?
  • Pitanja i odgovori

O predavaču:

ANTONIO SURJAN ŽANKO je u Euro Grant Konzaltingu zadužen za pripremu i vođenje projekata. Diplomirao je financije na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Započeo karijeru kao suradnik u Odjelu za ekonomske analize u Institutu za elektroprivredu i energetiku d.d., a nastavio u HBOR-u, gdje je radio na financiranju velikih investicija u gospodarstvu. Posjeduje bogato iskustvo u educiranju i vođenju projekata za dodjelu bespovratnih sredstava, izradi investicijskih studija te razvojnih i marketinških studija za potrebe poduzetništva i lokalne samouprave. 

Euro Grant Konzalting d.o.o. je savjetodavna tvrtka koja nudi usluge s područja financijskog upravljanja, izrade projekata financiranih iz fondova Europske unije za tvrtke, javne ustanove i organizacije civilnog društva.  Praktično znanje crpimo iz iskustva stečenog u Poljskoj, zemlji koja je nakon 10 godina od ulaska u Europsku uniju, a poglavito u usporedbi s članicama koje su se istovremeno priključile u petom krugu proširenja, na prvome mjestu prema količini ostvarenih uspjeha u povlačenju sredstava iz fondova EU.

Kolika je cijena kotizacije? 

Cijena kotizacije iznosi 800,00 kn + PDV.  U cijenu kotizacije su uključeni svi radni materijali potrebni za sudjelovanje na seminaru  i uvjerenje o pohađanju seminara.

Svi sudionici dobit će i dvomjesečni digitalni ‘all access’ paket Poslovnog dnevnika koji će im omogućiti stalni pristup relevantnim informacijama. All access paket uključuje pristup elektronskom izdanju Poslovnog dnevnika, odnosno svim sadržajima objavljenima u tiskanom izdanju novina. Ujedno vam osiguravamo pristup svim ostalim sadržajima najposjećenijeg poslovnog portala u Hrvatskoj – Poslovni. hr, kao i iPad aplikaciju za tablet uređaje.

Kako se prijaviti na seminar?

Želite li se prijaviti za sudjelovanje u seminaru, molimo vas da se prijavite popunjavanjem online obrasca ispod teksta ili nam pošaljite ispunjenu prijavnicu na e-mail poslovni-centar-znanja@poslovni.hr. Po zaprimljenoj prijavi poslat ćemo vam predračun za plaćanje kotizacije. Dokaz o plaćenoj kotizaciji potrebno je poslati najkasnije do 8. OŽUJKA 2016. na email: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr kako biste osigurali svoje mjesto na seminaru. Račun ćete dobiti nakon održanog seminara.

 

Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem! 
Tel: + 385 1 6326 009, 6326 085
Mob: + 385 91 6400 832, +385 91 6300 436
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close