Za ove poslove satnica ide i preko 200 eura. Možete ih raditi i od doma

Autor: Domagoj Puljizović , 21. travanj 2024. u 11:00
Foto: Pixabay

Prema prošlogodišnjem istraživanju koje je proveo Upwork, broj freelancera u SAD-u prošle je godine dosegnuo najvišu razinu svih vremena, sa 60 skočio je na 64 milijuna ljudi.

Sve više Amerikanaca radi freelance, a kako potražnja za neovisnim radnicima raste, otvara se i mnoštvo prilika za dodatnu zaradu.

Prema prošlogodišnjem istraživanju koje je proveo Upwork, broj freelancera u SAD-u prošle je godine dosegnuo najvišu razinu svih vremena, sa 60 skočio je na 64 milijuna ljudi.

Oni koji su izabrali fleksibilan model rada 2023. godine činili su ukupno 38 posto američke radne snage i tamošnjem gospodarstvu priskrbili 1,27 bilijuna dolara.

Tvrtke se sve više oslanjaju na freelancere kako bi uštedjele na broju zaposlenika i troškovima nekretnina, rekao je za CNBC Yoav Hornung, voditelj vertikalnog marketinga i inovacija u Fiverru.

Da freelanceri mogu dosegnuti čak i šesteroznamenkaste isplate pokazalo je izvješće MBO Partnersa iz listopada 2023. godine.

Broj neovisnih radnika koji godišnje zarađuju 100 tisuća dolara ili više, porastao je za 53 posto između 2021. i 2023. godine.

Kako bilo, usluge za koje ljudi angažiraju neovisne stručnjake stalno se mijenjaju, a oni u skladu sa svojim vještinama traže najbolje prilike za zaradu.

Freelancer.com identificirao je pet traženih poslova koje možete raditi od doma na temelju više od 250 tisuća oglasa objavljenih u njegovoj bazi podataka između siječnja i ožujka.

Obavljajući ove poslove možete zaraditi i više od 100 dolara (93,75 eura) po satu:

1. Programiranje
Prosječna satnica: 250 dolara (234,38 eura)

2. Razvoj i upravljanje e-trgovinom
Prosječna satnica: 250 dolara (234,38 eura)

3. Grafički dizajn
Prosječna satnica: 140 dolara (131,25 eura)

4. Pretvaranje zvuka u tekst
Prosječna satnica: 200 dolara (187,50 eura)

5. Kreativno pisanje
Prosječna satnica: 140 dolara (131,25 eura)

Dok su kodiranje, programiranje i druge tehnološke vještine dugo bile tražene freelance usluge, potražnja za stručnjacima koji izrađuju e-trgovine u posljednjih je nekoliko mjeseci “eksplodirala”, kazao je Sebastián Siseles, međunarodni potpredsjednik Freelancer.coma.

Globalno tržište e-trgovine u stalnom je porastu posljednjih nekoliko godina, a taj trend ubrzan je tijekom pandemije koronavirusa kada se sve više tvrtki moralo prebaciti na online poslovne modele.

To je potaknulo potražnju za drugim slobodnim uslugama vezanim uz vođenje stranice za e-trgovinu, ističe Siseles, uključujući i dizajn korisničkog sučelja te copywriting.

Freelance poslovi mogu trajati različito: dio dana, tjedan, mjesec, godinu pa čak i dulje. Neki od njih plaćaju se po satu, a drugi mogu imati fiksnu cijenu projekta.

Kao freelancer možete se istaknuti stvaranjem digitalnog portfelja koji onda možete podijeliti s potencijalnim klijentima.

Ako želite raditi kao freelancer, onda razmislite o kreiranju profila na Upworku, Freelancer.comu, Fiverru, TaskRabbitu ili nekoj drugoj web stranici za oglašavanje freelance poslova.

Komentirajte prvi

New Report

Close