Traži se radnik za specifičan posao: 15 dana na poslu, 15 dana kod kuće za plaću do 7.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 11. travanj 2022. u 09:28
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Svjetioničar će sve svoje potrepštine morati namiriti sam.

Tvrtka “Plovput” iz Splita raspisala je natječaj za radno mjesto svjetioničara na radnom mjestu Sveti Ivan na Pučini. Iako bi se mnogi danas željeli naći u ovoj ulozi, treba znati da se radi o doista specifičnom i osebujnom zanimanju, te da ih je na Jadranu ostalo danas tek tridesetak.

Plaća iznosi između 6 i 7 tisuća kuna, piše Morski.hr. Zgodno tek može biti što na svjetioniku neće provoditi mjesece, već je 15 dana na svom radnom mjestu, a 15 dana može biti kod kuće. No, svjetioničar će ipak sve svoje potrepštine namiriti sam i morat će se dobro pripremiti za boravak na usamljenoj hridi, računajući s tim da bi mogao ostati i nekoliko dana dulje zbog uvijek za svjetionik realnih izvanrednih okolnosti.

U opisu radnog mjesta svjetioničara, Plovput između ostalog navodi kontrolu ispravnosti nautičkih karakteristika svjetionika, glavnog i rezervnog svjetla, sirene za maglu kao i kontrolu svih objekata pomorske signalizacije u vidokrugu, ručno uključivanje sirene za maglu u slučaju kvara automatskog pri vidljivosti manjoj od 1000 metara, tekuće održavanje uređaja i opreme za sigurnost plovidbe, sudjelovanje u akcijama traganja i spašavanja na moru, evidentiranje u Radio dnevniku meteoroloških podataka Državnog hidrometeorološkog zavoda u svrhu ispravnog ispostavljanja računa za izvršenu uslugu, te izradu i dostavljanje meteoroloških izvještaja DHMZ-u i Plovputu,

Komentirajte prvi

New Report

Close