MUP masovno zapošljava, raspisan natječaj za čak 127 radnih mjesta

Autor: Poslovni.hr , 24. studeni 2022. u 08:17
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

MIinistarstvo unutarnjih poslova u srijedu je objavilo prvi dio natječaja za prijam u državnu službu na neodređeno i određeno vrijeme. Traže kandidate za prvih 127 radnih mjesta od ukupno 139 koliko je najavljeno.

Od sada raspisanih 127 radnih mjesta, njih 107 je u 19 policijskih uprava diljem Republike Hrvatske, dok je 20 radnih mjesta u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova u Zagrebu. Čak 120 radnih mjesta je na neodređeno vrijeme, dok ih je 7 na određeno.

Najveći broj radnih mjesta odnosi se na upravne poslove. Naime, na područjima rada kao što su prijavništvo, osobne isprave i statusna pitanja stranaca, radne i boravišne dozvole za strance, u proteklom je razdoblju došlo do značajnog povećanja opsega posla.

Svi kandidati koji se prijavljuju na natječaj moraju udovoljavati propisanim općim i posebnim uvjetima za pojedino radno mjesto uz napomenu kako se mogu natjecati i osobe koje nemaju položen državni ispit odgovarajuće razine, uz obvezu njegovog kasnijeg polaganja sukladno Zakonu o državnim službenicima.

Više informacija o natječaju možete pronaći OVDJE.

Komentirajte prvi

New Report

Close