Znale što žele, posložile su kockice i nižu uspjehe

Autor: Darko Bičak , 07. studeni 2021. u 08:51
Lorena Boljunčić je mikro poduzetnica, a Helena Budiša inspirativna poduzetnica godine

Helena Budiša u poduzetništvu je 26 godina, vlasnica je dviju tvrtki: UHY HB Ekonom te UHY Savjetovanje.

Helena Budiša, Splićanka koja je kroz više od četvrt stoljeća izgradila četiri tvrtke, te Puljanka Lorena Boljunčić, autorica Kuće istarskog maslinovog ulja, najbolje su ovogodišnje hrvatske poduzetnice u izboru mreže žena u biznisu Woman in Adria, koja ovo natjecanje provodi šesti put.

Helena Budiša u poduzetništvu je 26 godina, vlasnica je dviju tvrtki: UHY HB Ekonom, koja se bavi računovodstvenim i knjigovodstvenim uslugama te UHY Savjetovanje, za savjetovanje u vezi EU fondova i konzalting, te suvlasnica i CEO još dviju tvrtki: UHY Porezni savjetnik i Poduzetnički akcelerator Split. Kako sama kaže, biznis je pokrenula prvo iz želje, drugo iz nužde:

“Da, bila sam nezaposlena, ali sam znala što želim. Želim svoj tim koji ću usavršavati i koji će biti najbolji u svojoj branši i pokazivati drugima kako se može raditi posao. U tome smo uspjeli. Danas, nakon četvrt stoljeća poduzetništva i s ovom titulom, koja je zaokružila moj put, mogu reći da sam ja svoje ambicije ispunila. Sada pomažem mladim kolegama da ispune svoje.“, kazala je Budiša, proglašena ovogodišnjom inspirativnom poduzetnicom.

Najbolja je, pak, mikro poduzetnica godine Lorena Boljunčić, vlasnica tvrtke Idea Istra koju uspješno vodi već osam godina. Riječ je o agenciji za razvoj novih kulturno-turističkih proizvoda među kojima je i Kuća istarskog maslinovog ulja u Puli, koja se u mnogim turističkim vodičima našla na vrhu liste najzanimljivijih istarskih atrakcija.

“Nakon osam godina u marketingu meni su se kockice posložile i shvatila sam da želim krenuti u poduzetništvo i raditi inovativne ili barem nove kulturno-turističke proizvode. Obično se misli da kultura ne može biti profitabilna, no ja sam odlučila pokazati da itekako može”, rekla je Lorena Boljunčić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Gdja Budiša je teska bezveznjakinja kao i sin koji je suvlasnik firme. Kvaliteta usluga je mizerna – pitati klijente (npr grad Solin ili Split) koji su koristili njihove aplikacije za koristenje EU sredstava

New Report

Close