‘Želimo u GSV i boriti se za mikro i male tvrtke’

Autor: Marija Brnić , 09. travanj 2020. u 21:59
Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika/ŽARKO BAŠIĆ/PIXSELL

Financirat će se iz donacija i neće biti rival HUP-u, koji predstavlja uglavnom velike poduzetnike.

Glas poduzetnika, koji se pojavio s koronavirusom kao inicijativa, objavio je da se registrirao kao udruga i u pet dana broji 4000 članova.

Za očekivati je da će, kao i kod pridruživanja inicijativi, eksponencijalno rasti broj članova, jer ova udruga, za razliku od postojećih komorskih i drugih udruženja, neće naplaćivati članarine. Financirat će se, najavljuju, iz donacija i projekata.

Ulazak u GSV im je dugoročan cilj, no predsjednik Udruge Hrvoje Bujas ističe da cilj nije biti konkurencija HUP-u, nego kaže da se nadopunjuju, jer HUP predstavlja uglavnom velike tvrtke, a Glas poduzetnika bio bi predstavnik mikro i malih poduzetnika.

“Udruženja poput Glasa poduzetnika postoje u svim velikim ekonomijama i imaju desetke tisuća članova”, ističe Bujas. Udruga namjerava aktivnosti oko Vladinih mjera za pomoć gospodarstvu usmjeriti u četiri pravca – zahtjevu prema bankama i leasing kućama za zamrzavanje kredita i kamata na 12 mjeseci, zahtjevu gradovima i općinama za otpis najamnina i komunalnih naknada, ukidanje parafiskalnih nameta te podršku članovima i Vladi u provedbi mjera i rješavanju otvorenih pitanja.

Inače, jedno od pitanja oko kojega su u online anketi Glasa među više od 2000 ispitanika stekli visoko suglasje je i teritorijalni preustroj – 75% poduzetnika smatra da bi Hrvatska trebala imati 4 do 5 županija i između 100 i 200 gradova.

Komentirajte prvi

New Report

Close