Zašto je Zagrebačka škola ekonomije i managementa broj 1 u Hrvatskoj

Autor: Promo , 15. prosinac 2020. u 21:59
Foto: Shutterstock

Zagrebačka škola ekonomije i managementa već je dvanaestu godinu za redom najbolja poslovna škola u Hrvatskoj.

Prva AACSB akreditirana poslovna škola

ZŠEM je prva institucija u Hrvatskoj koja je ispunila rigorozne uvjete i još 2013. postala prvom AACSB akreditiranom školom u Hrvatskoj, a 2019. godine uspješno je prošla i postupak reakreditacije te potvrdila svoju poziciju među TOP 5% najboljih poslovnih škola u svijetu, rame uz rame Harvardu, Yale-u, Berekely i drugim IVY League fakultetima.

Prvi u Hrvatskoj prema Eduniversalu

Prema rangiranju Eduniversala, globalne rejting agencije, Zagrebačka škola ekonomije i managementa već je dvanaestu godinu za redom najbolja poslovna škola u Hrvatskoj nadmašivši tako sve druge privatne i javne ekonomske fakultete u Hrvatskoj.

Najbolje ocjenjena institucija na području ekonomije u procesu reakreditacije

Agencija za znanost i visoko obrazovanje, od 2017. provodi drugi reakreditacijski ciklus visokih učilišta i sveučilišta. Stručno povjerenstvo posjetilo je ZŠEM u razdoblju 26.-27. studenoga 2019. godine.

Prema izvješćima Stručnog povjerenstva, Zagrebačka škola ekonomije i managementa najbolje je ocijenjena institucija među privatnim i javnim visokim školama te fakultetima u području ekonomije!

Stručno povjerenstvo fakultete je ocjenjivalo prema 5 standarda kvalitete:

  1. Interno osiguravanje kvalitete i društvena uloga visokog učilišta
  2. Studijski programi
  3. Nastavni proces i podrška studentima
  4. Nastavnički i institucijski kapaciteti
  5. Stručna i/ili znanstvena djelatnost

Najbolje ocijenjeno visoko učilište u sustavu osiguranja kvalitete

Zagrebačka škola ekonomije i managementa dobila je za svoj sustav osiguranja kvalitete najvišu ocjenu napredne razine!

Time je ZŠEM najbolje ocijenjeno visoko učilište u Republici Hrvatskoj u postupku vanjske neovisne prosudbe sustava osiguranja kvalitete. Međunarodno stručno povjerenstvo Agencije za znanost i visoko obrazovanje posjetilo je ZŠEM 22.-23. rujna 2020. Provelo je audit sustava osiguravanja kvalitete, mjereći ga prema postojećim hrvatskim i europskim standardima.

Nakon preko dvanaest godina stvaranja sustava osiguranja kvalitete on je dosegnuo zavidnu razinu, a ZŠEM je u konačnici dobio potvrdu da je najbolji.

Prvi u znanosti

Prema usporednim istraživanjima na osnovi znanstvenih izvora i radova, prema bazi Web of Science, ZŠEM je jedna od najuspješnijih visokoškolskih ustanova u RH, kako po broju znanstvenih članaka, tako i po njihovoj kvaliteti mjerenoj faktorom učinka (impact factor).

U području ekonomije, ZŠEM ima najveći impact faktor u Hrvatskoj, 24. Nadalje, prodekan za znanost dr.sc. Boris Podobnik dobitnik je priznanja Web of Science za jednog od 1% najcitiranijih autora.

Jedina visokoobrazovna institucija u Hrvatskoj na QS rankingu

Britanska savjetodavna institucija za visoko školstvo Quacquarelli Symonds (QS), veoma je cijenjena u svijetu, a svake godine provodi rangiranje svjetskih i europskih sveučilišta i fakulteta. ZŠEM je prva i jedina visokoškolska ustanova iz Hrvatske kojoj je uspjelo ući u jedno od najprestižnijih svjetskih rangiranja (QS). ZŠEM je uvršten u prestižnih top 200 MBA (Master of Business Administration) programa u svijetu i izlistan je među top 60 MBA u Europi!

Na ZŠEM-u možete birati između dvanaest koncentracija s kolegijima koji vas usmjeravaju prema željenom području, a programi su prilagođeni zaposlenim osobama te se predavanja održavaju radnim danima u popodnevnim terminima i subotom, u ciklusima.

Kako bi potaknula napredak u karijeri, konkurentnost i inovativnost,  ZŠEM dodjeljuje Global MBA stipendiju u punom iznosu školarine od 10.400,00 EUR.

Više informacija o Global MBA stipendiji pronađite na ZŠEM-ovoj web stranici   www.zsem.hr/clanak/osvojite-global-mba-stipendiju

ORGANIZATOR
GLAVNI PARTNER
POD POKROVITELJSTVOM

New Report

Close