Ogroman interes za 1,14 milijarde kuna bespovratnih potpora, zainteresirani traže dvostruko više

Autor: Marija Brnić , 09. lipanj 2021. u 11:20
Ministar Ćorić/S. Midžor/PIXSELL

Riječ je o potporama za koje su mogli aplicirati samo mali i srednji poduzetnici, i to samo u sektoru prerađivačke industrije.

Na natječaj za 1,14 milijarde kuna bespovratnih potpora iz programa “Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju”, za koji je i prije same objave iskazano veliko zanimanje poduzetnika, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja zaprimilo je čak 842 prijave projekata ukupne vrijednosti 2,56 milijardi kuna.

Riječ je o potporama za koje su mogli aplicirati samo mali i srednji poduzetnici, i to samo u sektoru prerađivačke industrije, a po projektu za ulaganja u modernizaciju pogona i transpoframcije proizvoda mogu povući od najmanje 500 tisuća do najviše 7,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

U Ministarstvu gospodarstva nisu dali i detaljnije informacije iz kojih proizvodnji je zaprimljen najveći broj prijava, a slijedi evaluacija svih pristiglih prijava i uspostava rang liste koja će se, napominju, kreirati u skladu s kriterijima odabira.

Očekuju da će taj postupak biti završen u studenome, te da će se ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava potpisivati u prosincu 2021. i siječnju 2022. Od zaprimljenih prijava u Ministarstvu gospodarstva procjenjuju da će se financirati od 400 do 450 projekata, a s obzirom na visok udjel sufinanciranja, potporama bi moglo biti potaknuto oko 2 milijarde kuna vrijednih ulaganja u unapređenje poslovanja i energetsku učinkovitiju i ekološki prihvatljivu proizvodnju.

Komentirajte prvi

New Report

Close