Organizacija posla od kuće
Zanimljivi tečajevi

Vrijeme koje inače koristite na putovanje do posla, iskoristite za tri stvari koje bi vam se mogle isplatiti

Zbog situacije izazvane pandemijom koronavirusa većina nas radi od doma, a sada je iza nas već nekoliko tjedana otkako radimo na daljinu.

PD VL native tim
09. travanj 2020. u 09:00
FOTO: GettyImages

Već smo se naviknuli, a uredi su nam postali sobe, dnevni boravci i blagovaone, možemo raditi u pidžami, a često nam zbog toga što ne moramo putovati do radnog mjesta ostane nekoliko praznih sati. To vrijeme možete iskoristiti za bavljenje hobijima, druženje s obitelji, ali i za učenje. Kažu da znanja nikad dosta, a ako je upravo učenje mehanizam kojim želite do kraja upotpuniti svoje dane, za vas smo pronašli nekoliko zanimljivih tečajeva. Možete se odlučiti za programiranje, učenje jezika ili jednostavno svojoj kreativni dodati i znanje Excela.

Nauči tajne kodova
Brojna nedavna istraživanja procjenjuju da se broj profesionalnih programera u svijetu kreće između 16 do 18 milijuna. Sasvim je vjerojatno da će se taj broj i dalje povećavati sljedećih godina, a takve statistike jasno pokazuju koliko je programiranje danas važno. Naravno, jedan tečaj neće nas učiniti programerom, ali sa željom za svladavanjem tehničkih vještina možemo naučiti koje to tajne krije jedan programerski kod i zašto su stranice za traženje poslova prepune natječaja koji traže ove stručnjake. Kažu da s programiranjem nikad ne znaš, a tko zna gdje će te jedan tečaj odvesti, možda otkriješ neke nove ljubavi? Danas u STEM-u ima mjesta za sve, a stručnjaci iz društveno-humanističkih područja sve češće odlučuju se za totalni karijerni preokret.

Ako je programiranje ono s čime želite krenuti, tečajevi koje nude Ivy league sveučilišta pokrivaju niz područja. Klikom na kategoriju programiranje nudi vam se 8 različitih tečajeva koje su razvili stručnjaci s prestižnih sveučilišta kao što su Harvard ili sveučilište iz Pennsylvanije.

FOTO: GettyImages

Postani stručnjak za video
Znate li da se dnevno na YouTubeu pogleda 5 milijardi videa? Služi nam kako bismo se zabavili, informirali i učili. Često se odlučujemo upravo na video zato što je najučestaliji tip pamćenja i učenja onaj vizualni, a video ostavlja utjecaj na svijest ljudi duži nego što to može slika ili statička grafika. Upravo iz tih razloga u svijetu marketinga video je sve utjecajniji i korišteniji medij, a vještine vezane uz video editiranje sve su poželjnije u različitim profesijama.

Zanimljive tečajeve iz oblasti videa pronašli smo na platformi Udemy. Udemy danas nudi preko 100.000 online tečajeva na zahtjev, a pronašli smo čak više od 15 tečajeva kojima možete započeti usavršavanje svojih vještina video editiranja. Pored svakog od tečajeva postoje i ocjene koje su ostavili prošli polaznici, a nadamo se da će vam upravo to pomoći da napravite dobar odabir.

Tko kaže da je Excel bauk?
Što se Excela tiče, možemo reći da je ovaj Microsoftov alat jedan od onih s najvećom stigmom. To danas ipak ne bi trebao biti slučaj, a kada je riječ o suvremenom poslovanju, tehnološka nepismenost i tehnofobija trebale bi biti isključene. Excel je danas postao must have vještina za različite poslove, a čak 80 posto radnih mjesta zahtjeva barem osnovno razumijevanje ovog alata.

Kažu da nije teško kada se krene i da nije bauk kakvim se čini, a kako bi se lakše snašli s terminologijom koja dolazi s učenjem Excela, na platformi Campster postoji tečaj na hrvatskom jeziku. Trenutno je na popustu i osnovnu i srednju razinu možete savladati za 150 kuna. Tempo učenja određujete vi, a na raspolaganju su vam i mentori.

Iza kulisa Google-a
Google je najmoćnija tražilica na svijetu, a dnevno obrađuje više od 3,5 milijardi upita. Često kada smo u nekoj nedoumici ili jednostavno trebamo neku informaciju, Google postaje naš najbolji prijatelj. Tako primjerice u situaciji gdje želite kupiti neki proizvod ili uslugu, okrećete se ovoj tražilici zbog informacija o cijenama ili dostupnosti istih. Zatim ćete se upustiti u istraživanje rezultata pretrage, a ako vam već prvi ponudi ono što tražite po prihvatljivoj cijeni, dalje vjerojatno nećete ni gledati. To Google čini našim najboljim prijateljem, a za to je najčešće zaslužan Google ads model oglašavanja.

Ako vas zanima marketing i želite znati kako stvari rade iza kulisa, Google Ads tečaj je kao stvoren za vas. Jedan takav pokrenuo je poduzetnik Silvio Krajina, 11 modula i 67 lekcija rezultat su njegovog poslovnog iskustva. Tečaj dobivate besplatno, a po završetku tečaja, ako ste zadovoljni dobivenim znanjem, možete donirati određeni iznos kako bi omogućili da ovaj tečaj bude dostupan svima.

Nauči novi jezik!
U svijetu postoji više od 6000 jezika, a znanje jednog dodatnog u suvremenim uvjetima poslovanja vaša je konkurentska prednost. Danas je pravo vrijeme za krenuti, a sve to možete koristeći računalo ili jednostavno mobilni uređaj. Ako vam je druga opcija draža, sve što je potrebno je skinuti aplikaciju Duolingo na vaš mobitel i započeti učenje novog ili usavršavanje postojećeg stranog jezika.

Možete se odlučiti za jezike od engleskog, njemačkog, talijanskog, francuskog, španjolskog pa sve do poljskog, ruskog, kineskog i mnogih drugih. Sami određujete tempo, a istraživanja govore kako 34 sata učenja preko ove aplikacije vrijede jednako kao cijeli semestar u nekoj od škola stranih jezika.

Sadržaj omogućio A1 Hrvatska

New Report

Close