Vlasnica izdavačke kuće i nagrađivane aplikacije izabrana je za poduzetnicu godine

Autor: Poslovni.hr , 28. svibanj 2016. u 10:53
Foto: Tino Juric/PIXSELL

Vrijedno priznanje dodijeljeno joj je u kategoriji socijalnog poduzetništva, na nedavno održanom natječaju u organizaciji Udruge poslovnih žena Hrvatske Krug.

Vlasnica izdavačke kuće Harfa i autorica nagrađivane aplikacije "Pametnica" Irena Orlović, izabrana je za poduzetnicu godine.

Vrijedno priznanje dodijeljeno joj je u kategoriji socijalnog poduzetništva, na nedavno održanom natječaju u organizaciji Udruge poslovnih žena Hrvatske Krug.

Osim materijalnih pokazatelja poslovne uspješnosti, u ovoj su se kategoriji osobito vrednovali i nematerijalni kriteriji, budući da je socijalno poduzetništvo područje s posebno izraženim etičkim i moralnim integritetom, čiji cilj nije isključivo stjecanje profita, već stvaranje dodatne društvene vrijednosti od koje će interes u konačnici imati cijela društvenu zajednica.

„Kada sam prije 17 godina dobila svoju djevojčicu s teškoćama u razvoju, mislila sam da sam najnesretnija osoba na svijetu. Ali, brzo sam se pribrala i pokušala pronaći nešto dobro u cijeloj situaciji jer duboko vjerujem da se u svemu može pronaći nešto pozitivno. Kroz rad s njom uvidjela sam da u Hrvatskoj nedostaje literature i materijala za rad, ali i općenito svijesti o važnosti rane stimulacije mozga“, istaknula je Orlović na preuzimanju nagrade. U tom je trenutku, kako je naglasila, odlučila osnovati tvrtku i pokrenuti prijevode knjiga. „Poduzetništvo je zapravo cijelo to vrijeme bilo moj ispušni ventil. Kad god mi je bilo teško, crtala sam materijale za rad s djecom, ili tražila dobre knjige. Tako sam došla do brojnih saznanja i uvidjela da ih moram dijeliti dalje, a moja je životna misija postala osvijestiti u Hrvatskoj važnost rane stimulacije i poticanja emocionalnog i intelektualnog razvoja“, pojasnila je poduzetnica.  

Komentirajte prvi

New Report

Close