Velikim koracima prema boljoj budućnosti Ivanić-Grada

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 07. travanj 2017. u 12:15
Foto: Tomislav Miletić / Pixsell

Preko deset tisuća noćenja ostvareno je prošle godine u Ivanić – Gradu, ali u tu brojku nije uvršteno i 37 tisuća noćenja koje je ostvario Naftalan

Ivanić – Grad velikim koracima grabi prema boljoj budućnosti i razvoju poduzetništva i turizma. Temelji su postavljeni, strategija razvoja grada i strategija razvoja turizma uskoro će se naći na stolu Gradskog vijeća, a u međuvremenu treba raditi na jačanju sinergije svih gospodarskih subjekata. Zaključci su to panel diskusije održane u sklopu Poslovnog uzleta Ivanić – Grada s koje je poručeno i da su kvaliteta i konkurentnost dva velika aduta grada čiji će se potencijali tek razviti u potpunosti.

Predstavnica Ministarstva turizma Vesna Rajković turističkim je djelatnicima Ivanića sugerirala da kvalitetnije iskoriste mogućnosti koje stoje pred njima. „Od 2003. godine osobno radim na razvoju kontinenta i žao mi je što iz Ivanića i okolice dobijem tek nekoliko zahtjeva. Potičem vas da se prijavite na što je moguće više natječaja Ministarstva jer se radi o zaista izvrsnim projektima“, pozvala je Rajković.

Preko deset tisuća noćenja ostvareno je prošle godine u Ivanić – Gradu, ali u tu brojku nije uvršteno i 37 tisuća noćenja koje je ostvario Naftalan, upozorio je direktor Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalan Goran Maričić. „Popriličan ograničavajući faktor nam je nemogućnost obavljanja ugostiteljske djelatnosti u sklopu specijalne bolnice. Vjerujemo da će nam promjena pravilnika donijeti pozitivne pomake koje će ići na korist nama i sličnim ustanovama“, dodao je. Tu je i Hotel Sport s četiri zvjezdice koji je u prošloj godini ostvario šest i pol tisuća noćenja što je tisuću noćenja više nego godinu ranije, dodala je voditeljica hotela Maja Krnjević. „Radi se o jedinstvenom hotelu na tržištu kojem je strateška pozicija ujedno i karta za budući razvoj. Ranije ovdje nije bilo smještajnih kapaciteta za gosta koji traži nešto više, a razvijajući druge sadržaja poput izletišta i gastronomije otvaranje hotela nametnulo se kao logičan korak. Naravno da prostora za slične investicije ima još“, napomenula je Krnjević.

Valentin Gadža, direktor lokalne razvojne agencije IGRA, dodao je i da bi najveća potpora privatnim poduzetnicima bila izgradnja javne turističke infrastrukture. „Značajni su pomaci napravljeni, a najavljena su i daljnja ulaganja od sedam milijuna kuna. Sve izgleda fantastično, što je put kojim ćemo i nastaviti. Za naše mlade namijenili smo 800 kvadrata poslovnog prostora u sklopu poduzetničkog inkubatora čiji projekt upravo razvijamo kao nadogradnju postojeće poslovne infrastrukture“.

Veliku ulogu, kako je nekoliko puta naglašeno, u turističkoj priči Ivanić – Grada imaju mali i srednji poduzetnici te obrtnici. Janko Kezele voditelj je obiteljskog seoskog domaćinstva Kezele koje postoji već 17 godina i uspješno objedinjuje poljoprivredu i turizam. „Više od polovice noćenja kod nas čine strani gosti, sustavno bilježimo porast broja noćenja. Trebali bismo se povezati sa susjednim općinama kako bismo stvorili područje koje može postati zanimljivo i zapaženo, ali još uvijek nismo naučili koristiti sve prednosti koje imamo“, kazao je. Vlasnik vinarije Voštinić Tomislav Voštinić svoje poslovanje naziva novom stranicom ponude i poduzetništva u Ivaniću. „Pokrenuli smo vinski turizam svojim snagama, bez kredita, na što smo iznimno ponosni. Mlada smo i nova generacija vinara, a uskoro ćemo predstaviti i novi jedinstveni projekt objedinjenih noćenja i gastronomske ponude“, najavio je mladi poduzetnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close