Uspješan završetak prve faze pilot projekta BOND omogućio je lakši pristup uslugama poduzetnicima

Autor: Marta Duić , 17. rujan 2019. u 12:21
Foto: Igor Kralj / Pixsell

Član uprave HAMAG BICRO-a Ante Janko Bobetko objašnjava kako je početna ideja bila okupiti sve koji pružaju usluge poduzetnicima i na što kvalitetniji način poticati tu međusobnu suradnju poduzetnika.

U Kongresnom centru u Zagrebu predstavljeni su rezultati pilot projekta BOND – Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija. Uspješan završetak prve faze pilot projekta BOND omogućio je lakši pristup uslugama poduzetnicima iz svih županija i olakšao im pristup znanju i vještinama ključnim za rast poslovanja.

˝Poticanje i razvoj kvalitetnih poduzetničkih potpornih institucija i dobra infrastruktura ključna je za razvoj mikro i malog poduzetništva, ali za cijelo gospodarstvo. Ona omogućuje stvaranje jakih poduzetničkih pothvata. U Hrvatskoj djeluje 177 poduzetničkih potpornih institucija i mi smo ih sufinancirali s preko 60 milijuna kuna  Kroz projekt smo željeli poduzetnicima u cijeloj Hrvatskoj omogućiti lakši razvoj poslovanja, ulaganje u znanje bez razlika˝, istaknula je Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Mario Turalija, zamjenik predsjednika uprave HAMAG BICRO-a ističe kako je 58 potpornih institucija involvirano u projekt BOND. ˝Krenuli smo i s decentralizacijom HAMAG BICRO-a, otvorili smo i urede izvan Zagreba , u Čakovcu i Antunovcu, a u planu je i još ureda diljem zemlje˝, ističe Turalija.

Član uprave HAMAG BICRO-a Ante Janko Bobetko objašnjava kako je početna ideja bila okupiti sve koji pružaju usluge poduzetnicima i na što kvalitetniji način poticati tu međusobnu suradnju poduzetnika.
˝Putem edukacija obuhvaćane su vještine i znanja koje su potrebne svakom poduzetniku. U pitanju je projekt jedinstven u Hrvatskoj, ali i u Europi˝, poručuje Bobetko.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Besmislena i besramna agencija otvorila ekspoziture u vukojebinama iz kojih su clanovu uprave (Cakovac i i Antunovac) – kave li slucajnosti. Vjerojatno su i poduzetnici iz te dvije vukojebine najinovativniji i dobivaju najvise potpora…kakva lakrdija.

New Report

Close