Upute za krizne situacije s novcem i ljudima

Autor: Darko Bičak , 26. svibanj 2016. u 22:00
Toni Hrelja o praksi PBZ-a prema poduzetnicima/Goran Kovačić/PIXSELL

Kako riješiti konflikte na poslu, koji su kreditni rizici, a koje prednosti clouda…. neke su od tema.

Pazinski poduzetnici imali su u priliku sudjelovati u nizu stručnih radionica. Kako prepoznati koji su nam bankarski proizvodi i kada potrebni te koje rizike nose, poduzetnici su mogli doznati na radionici koju je održao dr. Krešimir Delač iz Simulus grupe, inače partnera PBZ-a.

"Mnogi poduzetnici nisu sigurni je li im je za izdatak bolje koristiti dopušteni minus na poslovnom računu, ili pak uzeti kraktoročni ili namjenski kredit. Neracionalno ponašanje poduzetnika bankari prepoznaju, a od toga ih ne može spasiti ni odlazak u neku drugu banku", istaknuo je Delač. O praksi PBZ-a prema poduzetnicima govorio je Toni Hrenja iz odnosa s klijentima PBZ-a u Pazinu.  Krešimir Jusup iz HT-a predstavio je poduzetnicima cloud usluge na radionici "Kako uspješno poslovati i kada niste u uredu". Objasnio je da je u većini slučajeva puno efikasnije, sigurnije, a i jeftinije, iznajmljivati usluge iz clouda nego kupovati gotova softverska rješenja, bilo da je riječ o standardnom Officeu ili pak o nekom specijaliziranom softveru.

Konzultant Dragomir Gabrić iz istoimene tvrtke održao je radionicu o učinkovitom delegiranju i rukovođenju timom te konstruktivnom rješavanju sukoba u timu. Objasnio je kako izgleda uspješan razvoj zaposlenika i stil vođenja. Obrazložio je što su konflikti na radnom mjestu i zbog čega najčešće nastaju. Pazinski poduzetnici mogli su naučiti kako spriječiti nastajanje konfliktnih situacija te koje su strategije rješavanja konflikata korak po korak. Konzultant Toni Babić iz tvrtke Praktikum sustavi govorio je pak o načinima upravljanja vlastitim vremenom te kako prezentacijskim vještinama ostaviti dobar dojam u prvih 90 sekundi sastanka. 

Komentirajte prvi

New Report

Close