U sljedeće četiri godine velike investicije i otvaranje novih radnih mjesta

Autor: Poslovni.hr , 30. kolovoz 2017. u 11:44
Foto: Wiki

Pred vijećnicima je usvajanje temeljnog akta razvoja grada…

U sljedeće četiri godine planiramo nastavak velikih investicija u poduzetničkoj zoni Vidal i otvaranje 70-ak novih radnih mjesta, izgradnja nove zgrade Talijanske osnovne škole uz financijsku pomoć Narodnog sveučilišta u Trstu, nadogradnja pročistača otpadnih voda, reciklažno dvorište Salvela, ornitološki park na ušću rijeke Mirne, izgradnja lučice u Dajli, uređenje Velikog trga, uvođenje širokopojasnog interneta, sportski centar Marketi s nogometnim stadionom i bike parkom, proširenje streljane u Bužiniji, nastavak rekonstrukcije državne ceste od Celege do Stancije Roželo, uređenje Parka ribara i Parka Irme Benčić te strade Contesse, rekonstrukcija autobusnog kolodvora i rekreacijski park u Pineti, najavio je gradonačelnik Novigrada Anteo Milos.

Kako piše Glas Istre, pred vijećnicima je usvajanje temeljnog akta razvoja grada, Prostornog plana koji se želi, kaže Milos, stvoriti bolje uvjete razvoja gospodarstva, zaštite prostora i života građana. "Novigrad je grad s najviše pripadnika talijanske nacionalne manjine, 20 posto, i čestitam vam na toleranciji koju razvijate svakodnevno. Viva noi e viva l'Istria!", poručio je Furio Radin. Dožupanica Raico naglasila je da je u Novigradu uočljiv napredak u svim segmentima života pa bi po tome morao biti primjer mnogim gradovima u Istri.

Komentari (1)
Pogledajte sve

ovaj radin je glavni provoditelj plana talijanizacije u isti,ali mu neće proći koliko god se trudio.nažalost anemični briselko ga je postavio za potpredsjednika sabora ,ali i to je kratkog daha.

New Report

Close