U novoj godini slavimo veliki jubilej i nastavljamo investicijski ciklus

Autor: Poslovni dnevnik , 29. studeni 2018. u 21:59
Dragutin Drk, direktor Vindije

Dragutin Drk, direktor Vindije.

Ovogodišnja pozitivna gospodarska kretanja utjecala su na domaće proizvođače, osobito izvoznike i vjerujem da će niz aktualnih i najavljenih mjera za poticanje razvoja hrvatskog gospodarstva u 2019. omogućiti još bolje rezultate.

Iduće godine Vindija će obilježiti 60 godina poslovanja pa s tim u skladu pripremamo niz novosti za naše vjerne kupce, partnere i zajednicu u kojoj poslujemo. Rast BDP-a i osobne potrošnje građana ove su godine vjetar u leđa svima koji proizvode robu široke potrošnje, iako se prehrambena industrija suočava s brojnim izazovima.  Uz pitanja cjenovne konkurentnosti u odnosu na proizvodnju u razvijenijim gospodarstvima zajedničkog EU tržišta, u Hrvatskoj su i sve vidljivije nezadovoljene potrebe za radnom snagom.

Stoga se nadam i vjerujem da će Vladine mjere usmjerene na demografsku obnovu, kao i socijalne mjere te smanjenje PDV-a na neke prehrambene proizvode, olakšati svakodnevicu građanima i zaustaviti negativne demografske trendove. Ipak, bio bih sretniji da su Zakonom o PDV-u obuhvaćeni i gotovi mliječni proizvodi, jer bi tako nutritivno bogate i zdrave mliječne namirnice postale dostupnije i građanima s najnižim primanjima, a mljekarskoj industriji, kao i primarnoj proizvodnji to bi pomoglo u borbi s konkurencijom iz uvoza.

Ove jeseni razveselila me vijest da je Kvaliteta Vindija i dalje prvi izbor domaćih potrošača – prema istraživanju GfK, svježe mlijeko 'z bregov je broj jedan u svojoj kategoriji, što je još jedna potvrda vjernosti brendu koji desetljećima jamči provjerenu kvalitetu proizvoda. Upravo nas ovakvi rezultati potiču da nastavimo njegovati tradiciju i inzistirati na principima na kojima temeljimo cjelokupnu proizvodnju u Grupi Vindija. 

U ovoj je godini Grupa Vindija svoja ključna ulaganja usmjerila u samo srce Slavonije gdje smo započeli s investicijskim ciklusom vrijednim 7,7 milijuna eura, a koji se nastavlja i u 2019. Novoizgrađena farma, otvorena krajem srpnja u Brodskom Stupniku, naš je dodatni iskorak kojim ćemo osigurati povećanje primarne proizvodnje robne marke Vindon za više od 16 posto. Time postajemo još dostupniji našim vjernim kupcima koji posljednjih godina sve više konzumiraju pureće meso, ali i stvaramo temelje za jačanje izvoza i pozicioniranje na novim stranim tržištima.

Najavljeno otvaranje kineskog tržišta za domaće gospodarstvenike svakako je ohrabrujuće te u skladu s našom izvoznom strategijom. Već smo pokazali da imamo što ponuditi te da je spajanje tradicije i inovacije dobitna formula za prehrambenu proizvodnju u svakom kutku svijeta. I za nadolazeću godinu, kao i dosad, čvrsto vjerujem da zajedničkim snagama, kroz međusobno uvažavanje i  osluškivanje između tržišta, gospodarstvenika i politike možemo graditi bolju gospodarsku sliku Hrvatske. 

Komentirajte prvi

New Report

Close