U funkciji tri nova virovitičko-podravska inkubatora

Autor: Marta Duić , 02. siječanj 2020. u 22:00
Ministar gospodarstva Darko Horvat/ DAVOR PUKLAVEC/PIXSELL

Prostori u Orahovici, Pitomači i Slatini vrijede 27 mil. kuna, od toga EU daje bespovratno 20.

U Orahovici i Pitomači početkom tjedna otvorena su i preostala dva poduzetnička inkubatora koji su dio projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije.

Uz slatinski, ovi poduzetnički inkubatori dio su projekta vrijednog 27 milijuna kuna, za što je Virovitičko-podravska županija, kao nositelj, dobila bespovratnih europskih 20 milijuna kuna. U tri nova poduzetnička inkubatora poduzetnicima će na raspolaganju biti 48 potpuno novoopremljenih ureda i proizvodnih prostora. 

"Tri inkubatora koja smo otvorili tijekom prosinca vrijedna su ukupno 27 milijuna kuna, od čega smo mi kao Županija izdvojili sedam milijuna kuna svojih izvornih sredstava", objasnio je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović. 

Ministar gospodarstva Darko Horvat naglasio je kako će 46 ovakvih projekata u cijeloj Hrvatskoj do polovice 2020. godine biti funkcionalni te istaknuo kako se uz 46 ovakvih inkubacijskih jedinica, u ovom trenutku u Hrvatskoj proširuje i 49 poduzetničkih zona.

"Bit će uloženo 630 milijuna kuna za inovacije, 770 milijuna za istraživanje i razvoj (natječaj IRI-2), 100 milijuna za integraciju mikro i malih s velikima i dodatnih 250 milijuna za industriju 4.0 i u prvih šest mjeseci 2020. godine 800 milijuna kuna za Centre kompetencija.

Kada ovo sve skupa zbrojimo, 2020. bi trebala biti novi iskorak u stvaranju novih radnih mjesta i kvalitetne radne snage u zemlji", zaključuje Horvat. 

Komentirajte prvi

New Report

Close