Tvrtkama početnicama gratis mentoriranje

Autor: Lucija Špiljak , 14. veljača 2019. u 22:00
Direktorica ivanečke zone Lana Labaš/Matija Habljak/PIXSELL

Usluga je sufinancirana s 85% iz EU bespovratnih sredstava dok 15% financira zona pa mogu uslugu mentorstva ponuditi besplatno.

Usluga besplatnog mentorstva jedna je od usluga koje Poslovna zona Ivanec d.o.o. kao potporna poduzetnička institucija provodi u prostorijama novog Poduzetničkog inkubatora od početka ožujka do listopada ove godine, u okviru EU projekta Pružanje visokokvalitetnih usluga za mala i srednja poduzeća. 

"Osmislili smo uslugu temeljem potrebe za takvom vrstom edukacije, želje da potpomognemo razvoj startup tvrtki i tvrtki početnika na našem području, a i tematski se veže se na naše druge gospodarske projekte. Naš osnivač Grad Ivanec je i inače iznimno orijentiran na razvoj povoljnog poslovnog okružja", objašnjava nam Lana Labaš, direktorica Poslovne zone Ivanec. Usluga je sufinancirana s 85% iz EU bespovratnih sredstava dok 15% financira zona pa mogu uslugu mentorstva ponuditi besplatno.

Njezina tržišna vrijednost inače je oko 5000 kuna po korisniku, a ima i karakter potpore male vrijednosti. "Od mentorstva iskusnog stručnjaka i uspješnog poduzetnika najveće koristi će imati oni koji tek pokreću vlastiti biznis pa smo mogućnost sudjelovanja ograničili na poslovne subjekte osnovane tijekom prošle tri godine. Nismo uvjetovali djelatnost i kao jedini kriterij odabira korisnika usluge postavili smo poslovni plan. Važno nam je da uslugu koriste tvrtke koje imaju dobru i održivu ideju te jasnu viziju poslovanja", navodi Labaš.

Uslugu mentorstva izvodi udruga Crane (Hrvatska mreža poslovnih anđela), odnosno njen predsjednik Davorin Štetner s kojim su već imali prilike surađivati i u sklopu Poslovnog uzleta u Ivancu. "Edukacija će se po principu individualnog rada korisnika i mentora odvijati kao jedan radni dan, zaokružena cjelina od pet tematskih područja u kojima je osim tzv. školskog znanja kako razvijati svoju firmu daleko važnija ocjena poduzetničke ideje, razvoj ideja kroz razvoj tržišnog i marketinškog pozicioniranja u prvim godinama poslovanja, prijenos iskustva i networking za buduću suradnju", ističe direktorica.

Program za 10 polaznika kreće početkom ožujka i odvijat će se uskoro i u prostorima novog Poduzetničkog inkubatora.  "Važno nam je da naši korisnici budu zadovoljni uslugom i zato smo puno pažnje posvetili oblikovanju sadržaja i odabiru mentora. Nadamo se pozitivnim povratnim reakcijama", zaključila je direktorica Poslovne zone Ivanec Lana Labaš.  Namjera im je da po završetku prve grupe pokrenu nove cikluse, jer će osim fizičkog prostora za stanare u inkubatoru biti dostupan i kao virtualni inkubatorski prostor.

Komentirajte prvi

New Report

Close