Top gospodarstvenika i događaj bira stručni žiri, ali i naši čitatelji

Autor: vjeko , 22. listopad 2020. u 22:00
Mate Rimac lani je proglašen Gospodarstvenikom godine/BORNA FILIĆ/PIXSELL

U organizaciji Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika kreće izbor ljudi i događaja koji su obilježili gospodarsku sliku Hrvatske u nikad izazovnijoj godini.

Večernji list i Poslovni dnevnik kao najrelevantniji i najutjecajniji medijski brendovi s dugogodišnjom tradicijom, svjesni svoje uloge u društvu, pokrenuli su izbor Gospodarstvenika i Gospodarskog događaja godine.

Isticanjem pozitivnih primjera kao što su izvrsnost u poslovanju, izvozni uspjeh, otvaranje novih pogona, a samim time i radnih mjesta, želi se otvoriti novi pogled na život u Hrvatskoj.

Gospodarstveni uspjesi poticaj su i za niz malih i srednjih poduzetnika te u konačnici i poruka mladima da ne napuštaju Hrvatsku.

Dva važna zadatka

Stručni žiri pred kojim stoje dva važna zadatka – izbor Gospodarstvenika i Gospodarskog događaja godine, ali i nominiranje pet najboljih gospodarstvenika i pet gospodarskih događaja, koji će biti ponuđeni na glasanje čitateljima, renomirani su novinari i urednici te vodeći stručnjaci i znanstvenici s polja ekonomije.

Na čelu žirija je Mislav Šimatović, zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista. Njegova kolegica Ljubica Gatarić je jedna od najupućenijih gospodarskih novinara u Hrvatskoj koja osobno poznaje većinu nominiranih poduzetnika, a izvjesno je da je bila svjedok nastanka i razvoja velikog broja tvrtki čiji se čelnici natječu za titulu.

Pravila

Svaki član žirija predlaže po pet gospodarstvenika i pet događaja, a titulu će ponijeti osoba odnosno događaj s najvećim brojem bodova

Poslovni dnevnik, najrelevantnije dnevne poslovne novine u zemlji predstavljat će glavni urednik Vladimir Nišević, te novinari Marija Brnić i Darko Bičak. Ivan Hrstić urednik je gospodarstva na utjecajnoj regionalnoj televiziji N1. Saša Ćeramilac dugogodišnji je televizijski i radijski novinar i urednik. Trenutno mu je matična redakcija globalna kabelska televizija Al Jazeera.

U žiriju su i Željko Kardum, nekadašnji glasnogovornik Zagrebačke burze, danas gospodarski komentator na Hrvatskoj radioteleviziji, Boris Mišević, reporterska perjanica RTL-a, s velikim iskustvom u gospodarskom novinarsku, Dalibor Špadina, dugogodišnji reporter i novinar središnje informativne emisije Nove TV, gdje najčešće prati gospodarske i financijske teme, kao i rad Vlade te Marko Jurčić, glavni urednik Privrednog vjesnika i nekadašnji savjetnik za gospodarstvo predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Žiriju Gospodarstvenika godine priključio se i Adriano Milovan, novinar portala Index.hr.

5 + 5

Pet gospodarstvenika i pet gospodarskih događaja s najvećim brojem bodova žirija ponudit ćemo na glasanje i čitateljima.

Članovi žirija su i čelnici strukovnih gospodarskih udruga, sveučilišni profesori i dekani ekonomskih fakulteta u Hrvatskoj. Luka Burilović je predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK), a Damir Zorić glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP). Članovi žirija su i dekani ekonomskih fakulteta u Osijeku i Rijeci, prof.dr.sc. Boris Crnković i prof.dr.sc. Alen Host, te predsjednik Hrvatskog društva ekonomista prof.dr.sc. Ljubo Jurčić.

Pet osnovnih kriterija

Titulu Gospodarstvenika i Gospodarskog događaja godine ponijet će najuspješniji i najjači gospodarstvenik i događaj u Hrvatskoj, čije poslovanje ili pojava presudno i na pozitivan način utječu na gospodarska kretanja u zemlji, ali i mijenjaju ustaljenu gospodarsku i društvenu klimu.

Pri nominaciji i izboru žiri će voditi računa o pet osnovnih kriterija: izvrsnost u poslovanju, natprosječni poslovni rezultati, uspješan investicijski projekt, otvaranje novih radnih mjesta te izvozni uspjeh. Svaki član žirija predlaže po pet gospodarstvenika i pet događaja koji su obilježili 2020. godinu, a titulu će ponijeti osoba odnosno događaj s najvećim brojem bodova.

Pet gospodarstvenika i pet gospodarskih događaja s najvećim brojem bodova žirija ponudit ćemo na glasanje i čitateljima.

Komentirajte prvi

New Report

Close