Tko bira Gospodarstvenika i gospodarski događaj godine? Struka, novinari, dekani…

Autor: Večernji list , 13. studeni 2022. u 22:00
Predsjednik žirija Mislav Šimatović lani je dodijelio nagradu ministrici turizma i sporta Nikolini Brnjac/M. Habljak/PIXSELL

Večernji list i Poslovni dnevnik biraju sedmi put, a u žiriju je 18 eminentnih lica.

Večernji list i Poslovni dnevnik kao najrelevantniji i najutjecajniji medijski brendovi s dugogodišnjom tradicijom, svjesni svoje uloge u društvu, ove godine organiziraju sedmi po redu izbor Gospodarstvenika i gospodarskog događaja godine.

Isticanjem pozitivnih primjera kao što su izvrsnost u poslovanju, izvozni uspjeh, otvaranje novih pogona, a samim time i radnih mjesta, želi se stvoriti novi pogled na društvena zbivanja u Hrvatskoj i skrenuti pozornost javnosti na izvrsnost.

Gospodarstveni uspjesi velikih i na tržištu dokazanih poslovnih sustava poticaj su i za niz malih i srednjih poduzetnika te u konačnici i poruka mladima da ne napuštaju Hrvatsku.

Sveučilišni profesori
Stručni žiri pred kojim stoje dva važna zadatka – izbor Gospodarstvenika i Gospodarskog događaja godine, ali i nominiranje pet najboljih gospodarstvenika i pet gospodarskih događaja, koji će biti ponuđeni na glasanje čitateljima, renomirani su novinari i urednici te vodeći stručnjaci i znanstvenici s polja ekonomije.

Na čelu žirija je Mislav Šimatović, zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista. Njegova kolegica Ljubica Gatarić među najupućenijim je gospodarskim novinarima u Hrvatskoj, osobno poznaje većinu nominiranih poduzetnika, a bila je živi svjedok nastanka i razvoja velikog broja tvrtki čiji se čelnici natječu za titulu.

Poslovni dnevnik, najrelevantnije dnevne poslovne novine u zemlji, predstavljat će glavni urednik Vladimir Nišević te novinari Marija Brnić i Darko Bičak.

Ivan Hrstić urednik je gospodarstva na utjecajnoj regionalnoj televiziji N1. Saša Ćeramilac dugogodišnji je televizijski i radijski novinar i urednik. Trenutačno mu je matična redakcija globalna kabelska televizija Al Jazeera.

U žiriju su i Željko Kardum, nekadašnji glasnogovornik Zagrebačke burze, danas gospodarski komentator na Hrvatskoj radioteleviziji, Boris Mišević, reporterska perjanica RTL-a, s velikim iskustvom u gospodarskom novinarstvu, Marko Biočina, vrsni gospodarski novinar i urednik, odnedavno član tima središnje informativne emisije Nove TV, gdje najčešće prati gospodarske, energetske i financijske teme.

Članovi žirija su i čelnici strukovnih gospodarskih udruga, sveučilišni profesori i dekani ekonomskih fakulteta u Hrvatskoj. Luka Burilović je predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK), a Irena Weber glavna direktorica Hrvatske udruge poslodavaca (HUP).

Članovi žirija su i dekani ekonomskih fakulteta u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci, izv.prof.dr.sc. Sanja Sever Mališ, izv.prof.dr.sc. Vinko Muštra, prof.dr.sc. Boris Crnković i prof.dr.sc. Saša Drezgić te predsjednik Hrvatskog društva ekonomista prof.dr.sc. Ljubo Jurčić.

Utječu i mijenjaju klimu
Titulu Gospodarstvenika i Gospodarskog događaja godine ponijet će najuspješniji i najjači gospodarstvenik i događaj u Hrvatskoj, čije poslovanje ili pojava presudno i na pozitivan način utječu na gospodarska kretanja u zemlji, ali i mijenjaju ustaljenu gospodarsku i društvenu klimu.

Pri nominaciji i izboru žiri će voditi računa o pet osnovnih kriterija: izvrsnost u poslovanju, natprosječni poslovni rezultati, uspješan investicijski projekt, otvaranje novih radnih mjesta te izvozni uspjeh. Svaki član žirija predlaže po pet gospodarstvenika i pet gospodarskih događaja koji su obilježili 2022. godinu, a titulu će ponijeti osoba odnosno događaj s najvećim brojem bodova.

Pet gospodarstvenika i pet gospodarskih događaja s najvećim brojem bodova žirija bit će ponuđeni na glasanje i čitateljima Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close