Struka odabrala Vlahovića i nagodbu, čitatelji Pucara i projekt Pelješki most

Autor: Iva Puljić Šego/VL, Marina Šunjerga/VL , 03. prosinac 2018. u 22:01
Fabris Peruško primio je nagradu za događaj godine od predsjednice Uprave Večernjeg lista Andreje Borošić/Borna Filić/PIXSELL

Nominirani su bili i Đuro Horvat, Željko Kukurin te Marica Vidaković, a za gospodarski događaj suficit proračuna opće države, porezna reforma i privatizacija Petrokemije.

Vrednovali ste Adrisovu različitost i usmjerenost na izvrsnost i znanje, a to su temeljne pretpostavke za konkurentnost bez koje nema ni dugoročne održivosti poslovanja. 

Rekao je to jučer čelnik ove rovinjske grupacije Ante Vlahović primajući nagradu za najboljeg gospodarstvenika 2018. koju mu je u izboru Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista dodijelio stručni žiri. Na svečanosti koja je jučer održana u zagrebačkom Westinu Vlahović je poručio kako su poslovi kompanije kojoj je na čelu rastući i dugoročno održivi. 

"Ne smanjujemo ambicije, investiramo. U 8 godina uložili smo 7 milijardi kuna! Povećavamo konkurentnost, izvozimo. Usredotočeni smo na organski rast i izvrsnost, spremni i za nove akvizicije", zaključio je.  Sklapanje nagodbe vjerovnika u Agrokoru gospodarski je događaj godine po izboru žirija, a izvanredni povjerenik koncerna Fabris Peruško zahvalio je u ime svih vjerovnika i zaposlenika Agrokora. Dodao je da nagodba i sve što joj je prethodilo predstavlja najvažniji gospodarski proces 2018. godine.

 

Vlahović

Vrednovali ste Adrisovu različitost i usmjerenost na izvrsnost i znanje.

"Vlada, financijski vjerovnici, dobavljači, zaposlenici, savjetnici i izvanredna uprava, svi su uložili napore da dođemo do nagodbe i kroz nju osiguramo održivo poslovanje Agrokora u budućnosti. Nije bilo lako, opseg posla bio je ogroman, a rokovi kratki. Bilo je napetosti, odricanja i kompromisa, ali smo na koncu postigli dobar dogovor", poručio je Peruško. 

U iduću godinu, veli, Agrokor ulazi financijski konsolidiran, a izvanredna uprava provest će proces implementacije nagodbe koji uključuje više od 100.000 koraka. Dogovara se i refinanciranje kredita kako bi koncern imao manje opterećenje u poslovanju. Peruško ističe da je Agrokor stabilan te da u iduću financijsku godinu ulazi na zdravijim osnovama. Nagrade su dodjeljivane i uime čitatelja, a po njihovu izboru najistaknutiji gospodarstvenik bio je čelnik Podravke Marin Pucar.

  "Ovo je i nagrada svih Podravkaša koji rade u 24 zemlje. Posebnima i uspješnima čini nas upravo ova godina najboljih rezultata u 25 godina. Godina je to u kojoj smo pokazali i nacionalnu komponentu kada smo stali na čelo udruge dobavljača Agrokora", poručio je Pucar na svečanosti.  Prema izboru čitatelja, gospodarski događaj godine je početak gradnje Pelješkog mosta, a nagradu je jučer primio Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta koji je poručio kako su čitatelju prepoznali  značaj projekta koji će u biti upamćen kao jedan od najvećih graditeljskih pothvata.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Odnosno to je onda znak da je “struka” već prestala postojati kao takva i da su njezine ostatke preuzeli kojekakvi petparački pravnici i priučeni hohštapleri

ako j eagrokor posao godine po struci, onda je to znak da je pljacka i otimacina legalizirana i sto se struke tice.

New Report

Close