Struka će raspravljati o budućnosti radne snage u grafičkoj industriji

Autor: Poslovni dnevnik , 13. studeni 2022. u 22:00
Članovi udruge FESPA Hrvatska koja organizira stručnu raspravu/PD

Udruga najavljuje kako će rasprava okupiti vodeća imena hrvatske grafičke industrije.

Nedostatak znanja i vještina potrebnih za obavljanje poslova pojava je s kojom se grafička branša susreće svakodnevno.

Tužna je istina da se proizvodnje povezane s grafikom sve više radne snage uvoze iz dalekog inozemstva.

Upozoravaju na to u Udruga FESPA (Federation of European Screen Printers Association) Hrvatska koja je stoga odlučila organizirati raspravu “Budućnost radne snage u grafičkoj industriji”, koja će se održati 22. studenoga u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema & Baru.

Cilj je, kažu, skretanje pažnje javnosti na problem radne snage u grafičkoj struci i pronalaženja kvalitetnih rješenja na zadovoljstvo svih uključenih strana – industrije, edukacijskih ustanova i institucija zaduženih za obrazovanje.

Nadaju se pritom da će rasprava odgovoriti na ključna pitanja poput: Zašto tvrtke povezane s tiskom teško pronalaze radnike? Stvaraju li grafičke škole i fakulteti radnu snagu za zanimanja koje struka traži? Imaju li mladi ljudi koji maturiraju ili diplomiraju grafičke smjerove vještine koje struka traži?

Zašto poslodavci odbijaju primiti učenike i studente na praksu? Udruga najavljuje kako će rasprava okupiti vodeća imena hrvatske grafičke industrije, a prijave primaju na primaju na: info@fespahrvatska.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close