Slavonski nastavnici usavršavali se na slavnom pariškom Cordon Bleuu

Autor: Marta Duić , 17. kolovoz 2021. u 22:00
Na akademiji upijali znanja od renomiranih chefova, a prenijet će ih kolegama i učenicima/PD

U pitanju je edukacija realizirana u sklopu projektne aktivnosti RCK Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka u projektu VirtuOS.

Regionalni centar kompetentnosti (RCK) Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka bogatiji je za šest šefova kuharstva i slastičarstva koji su prošli sedmotjedno usavršavanje na svjetski poznatoj Académie d’Art de Paris Le Cordon Bleu.

U pitanju je edukacija realizirana u sklopu projektne aktivnosti RCK Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka u projektu VirtuOS – uspostava RCK u sektoru turizma i ugostiteljstva koji je financiran iz sredstava EU i državnog proračuna.

Usavršavanje i edukaciju prošli su Ivan Kelava i Damir Abramić, nastavnici kuharstva osječke Ugostiteljsko-turističke škole, Robert Batrac, mentor učenicima iz Hotela Osijek te Ružica Šošić, Dunja Čuljak i Saša Bešlić, nastavnice slastičarstva i nastavnik mentor iz partnerske Srednje strukovne škole Vinkovci.

Na akademiji su imali priliku učiti od renomiranih francuskih chefova koji su iskustvo i znanje stekli u svjetski poznatim restoranima s Michelinovim zvjezdicama, a novostečena znanja iz Pariza hrvatski će nastavnici prenositi dalje svojim kolegama, koristiti ih u nastavi s učenicima, ali i u izradi novih nastavnih planova i programa.

Naime, iz osječkoga RCK ističu kako su upravo usavršavanja nastavnika i mentora temelj kvalitetnog obrazovanja i promocije strukovnih zanimanja.

Uspostavom Regionalnog centra kompetentnosti unaprijedit će se strukovno obrazovanje u sektoru turizma i ugostiteljstva, a za projekte su osigurana su bespovratna sredstva od 95.673.388,62 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda.

Komentirajte prvi

New Report

Close