Ovo je najbolja velika tvrtka u 2017.: “Bez povećanja plaća nema napretka”

Autor: Sergej Novosel Vučković , 05. rujan 2018. u 08:06
Mirko Habijanec, vlasnik "Radnika", Foto: Žarko Bašić / Pixsell

Priznanja koprivničko-križevačkog HGK dobili i Hangar 18 i Lasselsberger-Knauf.

Po jedna tvrtka iz sva tri županijska grada okitile su se Zlatnim kunama HGK, kao najbolji gospodarstvenici u Koprivničko-križevačkoj županiji u 2017. Lasselsberger-Knauf iz Đurđevca pod vodstvom Željka Pecaka najuspješnija je mala tvrtka, dio je njemačke grupacije, proizvodi praškasti građevinski materijal, a ima 49 radnika, lanjski rast od 39% i prihode od 45,4 milijuna kuna.

Najbolje srednje trgovačko društvo u županiji je Hangar 18 iz Koprivnice, IT igrač koji razvija i proizvodi pametne telefone, uskoro će i televizore, a ima i lanac trgovina.

Vlasnik i direktor Mario Kralj podsjetio je da je Hangar među 500 najbrže rastućih tvrtki u Europi i Aziji, te da su nedavno potpisali strateško parntnerstvo s jednom kineskom grupacijom o razvoju tehnologija.

Modeli smartfonova brenda Noa nagrađivani su kao najbolji po omjeru kvalitete i cijene. Radnik iz Križevaca najbolje je veliko poduzeće. Jedan je od vodećih građevinara u Hrvatskoj, gradi, uz ostalo, i najvrednije turističke komplekse.

Radnik s povezanim tvrtkama zapošljava 470 ljudi. Direktor Mirko Habijanec je, primajući Zlatnu kunu, poručio da bez povećanja plaća u deficitarnim zanimanjima kakva su i građevinska, ali i bez kvalitetnog školstva i dobre porezne politike, nema napretka. 

Komentirajte prvi

New Report

Close