Prva kreditna zavarovalnica vodeće je kreditno osiguravajuće društvo u Sloveniji

Autor: Poslovni.hr , 24. studeni 2015. u 09:26
Foto: Prva kreditna zavarovalnica

Poduzeća se mogu kod Prve kreditne zavarovalnice d.d. osigurati od rizika insolventnosti svojih kupaca (stečaj ili predstečajna nagodba) i produženog kašnjenja s plaćanjem.

SID – Prva kreditna zavarovalnica d.d. vodeće je kreditno osiguravajuće društvo u Sloveniji s timom koji već više od dvadeset godina aktivno sudjeluje u razvoju domaćeg tržišta osiguranja.

Poduzeća se mogu kod Prve kreditne zavarovalnice d.d. osigurati od rizika insolventnosti svojih kupaca (stečaj ili predstečajna nagodba) i produženog kašnjenja s plaćanjem. Osim navedenih komercijalnih rizika, moguće je osigurati i političke rizike.

Primjer osiguranja potraživanja:

1. Prodavač prodaje svoju robu/usluge domaćim i stranim veletrgovcima i trgovcima na malo (kupci) s odgodom plaćanja.

2. Kupac plaća robu/usluge s odgodom plaćanja, obično između 60 i 180 dana, što je u poslovnim transakcijama vrlo često.

3. Zbog prethodnih iskustava s kašnjenjem plaćanja kupaca, prodavatelj traži zaštitu od kreditnog osiguravajućeg društva u slučaju kašnjenja u plaćanju.

4. Kreditno osiguravajuće društvo nudi zaštitu prodavaču u zamjenu za premiju. Iznos premije ovisi o prometu prodavača (osiguranika) i kvaliteti njegova portfelja klijenata.

5. U slučaju neplaćanja kupca (dužnika), kreditno osiguravajuće društvo plaća prodavatelju (osiguraniku) osigurninu. Nakon isplate, kreditno osiguravajuće društvo može zahtijevati isplatu potraživanja izravno od kupca (dužnika).

Jedan od vjernih klijenata Prve kreditne u Hrvatskoj je i tvrtka Grafički zavod Hrvatske d.o.o. 

„U nekoliko posljednjih godina bilježimo sve veći rast inozemnih potraživanja, te smo bili u potrazi za partnerom koji će nam omogućiti sto lakše, brže i sigurnije poslovanje. Pronašli smo ga u Prvi kreditnoj. Suradnja sa Prvo kreditno se pokazala kao ispravna odluka. Kroz alate Prve kreditne imamo jasnu sliku i dobre smjernice za ocjenu naših potencijalnih poslovnih partnera, te smo ovom suradnjom znatno unaprijedili naše izvozne potencijale te otvorili vrata brojnim mogućnostima rasta na inozemnim tržištima uz minimalan rizik poslovanja.

Cjelokupni tim Prve kreditne je izrazito profesionalan, susretljiv, i uvijek spreman pomoći oko realizacije suradnje. Izrazito cijenimo njihovu fleksibilnost i brzinu, jer su nam upravo ta dva faktora najvažnija u našem poslovanju.“

Mali broj tvrtki danas u svijetu postoji duže od 100 godina. Stoga nam je naših 140 godina tradicije osobiti ponos, ali i obveza.

Od osnivanja 1874. godine do danas, kada smo kao Grafički zavod Hrvatske d.o.o. jedna od najznačajnijih tiskara u regiji i dio grupe najvećeg izdavača u Hrvatskoj, Školske knjige d.d., razvili smo suvremenu proizvodnju svih vrsta tiskarskih proizvoda te specijalizirana stručna znanja i iskustvo.

Obveza nam je taj jedinstveni know-how čuvati i dalje razvijati, svakodnevno ga prenoseći u proizvode kojima će se naši korisnici najbolje predstaviti na tržištu, a mi ćemo ih svojim individualnim savjetovanjem uputiti kako ih najučinkovitije i najatraktivnije oblikovati.

Na raspolaganju su nam suvremeni strojevi za ofsetni rotacijski tisak i tisak iz arka te raznovrsne doradne usluge, koje će proizvod oplemeniti i učiniti ga jedinstvenim. U proizvodnji veliku pozornost posvećujemo brizi za zaštitu okoliša i za sigurnost na radu zaposlenika, koju potvrđuju naši ISO certifikati, kao i kvalitetu upravljanja poslovnim procesima.

Stalna prilagodba procesa rada i poslovnog modela promjenjivim i kontinuirano rastućim zahtjevima tržišta izazov je i cilj upravljanja organizacijom, za čiji su uspjeh ključni naši motivirani zaposlenici, čije kompetencije stalno razvijamo.

Uslijed sve izraženije globalizacije posljednjih godina, sve se više okrećemo međunarodnom tržištu, na kojem, kao i na domaćem tržištu, o zadovoljstvu našim uslugama svjedoče brojni korisnici. Cilj nam je i dalje opravdati to povjerenje te nastaviti pružati visokokvalitetna rješenja za sve njihove zahtjeve.

U tu smo svrhu redizajniranim internetskim stranicama olakšali i pristupačnost i preglednost informacija te Vam na njima izražavam srdačnu dobrodošlicu!

  

 

 

Prva kreditna osigurava poslove u više od 100 država – zbog toga izvoznicima preporučujemo da kod nas provjere koji su običaji na tim tržištima (rokovi plaćanja / kašnjenja / instrumenti osiguranja).

Komentirajte prvi

New Report

Close