Prožimanje velikih i malih tvrtki dovest će do rasta gospodarstva i ulaganja

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 06. listopad 2015. u 22:00
Branko Roglić održao je uvodno stručno predavanje/Marko Prpić/PIXSELL

Velika bi poduzeća trebala razvijati infrastrukturu s jeftinom logistikom, jer ako skupo plaćate vodu i energiju niste konkurentni, smatra Roglić.

Branko Roglić, vlasnik kompanije Orbico, u uvodnom je predavanju male i srednje Tvrtke i mlade ljude u njima opisao kao potencijal koji može prerasti u veća ili velika poduzeća.

Iako postoje dva suprotstavljena mišljenja, od kojih jedno tvrdi kako su velika poduzeća krucijalna za investicije i radna mjesta, dok se drugo zalaže za mala i srednja poduzeća jer su fleksibilnija, istaknuo je kako je ipak na strani ovih manjih. Rješenje vidi u prožimanju malih i velikih, što smatra i prednošću novog političkog sustava, jer su ranije postajala samo velika poduzeća uz koja su eventualno bili dozvoljeni obrti. "Kombinacijom poduzeća različite veličine garantirat će se i gospodarski i rast investicija, a država bi pritom trebala biti što jeftinija", istaknuo je Roglić na Small & Medium business forumu Poslovnog dnevnika.

"Velika bi poduzeća trebala razvijati infrastrukturu s jeftinom logistikom, jer ako skupo plaćate vodu i energiju niste konkurentni ni na domaćem, ni na europskom, a kamoli na nekom većem tržištu. Europsko je tržište svoje cijene i kvalitetu proizvoda dovelo do savršenstva", upozorio je vlasnik Orbica te dodao kako se zalaže za privatizaciju svega osim državnih resursa. Njegove su zaključne riječi usmjerene ka smanjivanju eksploatacije ljudi uz naglasak kako bi svima zajednički cilj trebalo biti da svoje zaposlenike i njihove obitelji učine sretnima.

Komentirajte prvi

New Report

Close