Primaco uložio 41 milijun kuna u novu flotu specijalnih tegljača

Autor: Darko Bičak , 19. siječanj 2016. u 08:19
Petar Šimić, direktor Primacošpeda, preuzet će ovih dana 32 nova kamiona/Davor Višnjić/PIXELL

Zagrebačka špediterska tvrtka surađuje s Tevom, Plivom, Pfizerom te čitavim nizom uglednih kompanija.

Špediterska tvrtka Primaco prva u Hrvatskoj investira u flotu certificiranu za međunarodni transport farmaceutskih proizvoda vrijednu 41 milijun kuna te će ovih dana preuzeti ukupno 32 tegljača Mercedes i MAN. 

Ugledni partneri
Kako pojašnjava Petar Šimić direktor Primacošeda, je logistički partner mnogih globalnih i regionalnih farmaceutskih kompanija te prati posljednje svjetske trendove. Stoga prvi u Hrvatsku uvodi vozila pojedinačno certificirana za međunarodni transport farmaceutskih proizvoda od strane instituta Ingersoll Rand i Pharmaserv.  "Između ostalog, vozila će prevoziti proizvode najvećeg svjetskog proizvođača generičkih lijekova, Teva Pharmaceuticals, koji je nedavno uvrstio Primaco u uzak krug svojih transportnih partnera na nivou cijele Europe. Imajući u vidu iznimno rigorozne zahtjeve farmaceutskih kompanija, odlučili smo pri nabavi nove flote osigurati najviši stupanj kvalitete koji se uopće može postići za transport robe na temperaturnim režimima", ističe Šimić.

 

133zaposlena

ima tvrtka Primaco u devet ureda u četiri zemlje

Dodaje da se Primaco za ovu investiciju odlučio zbog velikog proširenja suradnje s partnerima, a osim Teve i Plive, tu su Pfizer, ACG World, Genera, Hipp, Konzum, Ledo, PIK i Končar. Uz poseban odjel za logistička rješenja u hladnom lancu koji je fokusiran na farmaceutsku i prehrambenu industriju, Primaco obavlja usluge transporta i za energetsku, automobilsku, duhansku, kozmetičku i računalnu industriju. Šimić pojašnjava da su u zahtjevnom projektu, zbog potrebe za vozilima različitih karakteristika i mogućnosti, sudjelovali vodeći dobavljači teretnih vozila i opreme: MAN Auto Hrvatska, Mercedes Star import, Thermoking, Carrier, Schmitz i Krone. Projekt financijski prati Unicredit leasing, a osigurava Euroherc. Vozila su specijalizirana prema grupama roba koja će prevoziti. Primjerice, dio flote specijaliziran je za transport lijekova na dva temperaturna režima, drugi dio za transport robe na dva kata, a dio za transport hrane i svježeg mesa na kukama.

Prisutnost u regiji
Kamioni zadovoljavaju najnovije ekološke norme EURO 6, te su opremljeni MAN-ovim i Mercedesovim sustavima sigurnosti i efikasnosti koji su posljednja riječ tehnologije, a za što će vozači morati biti posebno školovani. Primaco trenutno zapošljava 133 djelatnika u 9 ureda u Hrvatskoj te predstavništvima u Srbiji, BiH te na Kosovu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close