Predstavljanje turističke ponude destinacije Daruvar – Papuk

Autor: Objava za medije , 29. listopad 2016. u 10:49
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Na Cvjetnom trgu, u subotu, predstavit će se turistički ponuđači na 16 štandova.

Daruvarske toplice – Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju i Termalni vodeni park "Aquae Balissae" će predstavljati našu najstariju tradiciju, termalne ljekovite vode koje se u Daruvaru koriste još od doba Rimljana, zatim bogatu povijest i tradiciju vinogradarstva i vinarstva pretočenu u kvalitetnu i jedinstvenu turističku ponudu predstavit će članice Daruvarske vinske ceste kvalitetnim daruvarskim vinima (Badel 1862 d.d.-Vinarija Daruvar i OPG Matej Kovačević), dok će kompletnu ponudu upotpuniti i ponuda jedinstvenih sireva Biogal sirane i OPG-a Jareš te ponuda jedinstvenog piva Pivovare Daruvar spravljenog po stoljetnoj češkoj recepturi Staročeškog piva. Turistička zajednica Daruvar – Papuk posjetiteljima će predstaviti manifestaciju Martinje koja će se održati 12. studenog 2016. godine. u Daruvaru.

Također svoju ponudu će predstaviti i uzgajivač šafrana, koji radi suvenire od šafrana, zatim OPG Vlasta Vončina sa svojim domaćim džemovima, pekmezima i rukotvorinama, zatim Pčelarstvo Daruvar i Duga grana koji će svima zainteresiranima ponuditi i predstaviti svoje proizvode od meda, suvenire od meda i daruvarske likere, a Ekonomska i turistička škola Daruvar će predstaviti „Slatke suvenire“ koje sami rade i za koje su osvojili međunarodno priznanje u 2015. godini. Udruga Ždralice i Udruga Korak dalje predstavit će se svim zainteresiranima sa unikatnim rukotvorinama svojih članova.

Sve prisutne na Cvjetnome trgu, od 10,00-16,00h zabavljat će tamburaši KUD-a "Kamen" Sirač koji će kroz pjesmu predstaviti i etno tradiciju te kulturno nasljeđe destinacije.

Komentirajte prvi

New Report

Close