Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Predstavljanje proizvoda 30 karlovačkih OPG-ova

Autor: Marta Duić
03. rujan 2017. u 21:59
Podijeli članak —
Tradicija i gastro proizvodi na glavnom trgu, Foto: PD

Cilj je zagrebačkoj publici predstaviti županiju kao idealnu gastro-destinaciju.

Nakon prošlogodišnjeg premijernog predstavljanja Karlovačke županije Zagrepčanima na Trgu bana Jelačića, drugo izdanje događanja “Sa susjedima kod sata “održat će se 7. rujna. Manifestacija će biti izlog raznovrsne i bogate kulturno-povijesne, tradicijske, eno-gastronomske, turističke te gospodarske ponude Karlovačke županije koja će se predstaviti kroz degustacije, prodaju te cjelodnevni program. Prošle godine bilo je 27 izlagača, a ove ih više od 30.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

“Između OPG-a koji ove godine izlažu najviše je proizvođača lokalnih namirnica koje su neizostavne u našoj gastro ponudi. Posljednjih godina u suradnji s ugostiteljima Karlovačke županije želimo ih popularizirati kako bismo postali i po nekim tradicijskim jelima prepoznatljiva gastro destinacija. Prije svega mislim na lokalne sireve, vina, rakije i likere, kao i na proizvođače meda i proizvoda od meda te na jela od divljači, riječnih riba i samoniklih gljiva”, kaže Dina Begić, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Karlovačke županije.

Nakon prošlogodišnjeg premijernog predstavljanja Karlovačke županije Zagrepčanima na Trgu bana Jelačića, drugo izdanje događanja “Sa susjedima kod sata “održat će se 7. rujna. Manifestacija će biti izlog raznovrsne i bogate kulturno-povijesne, tradicijske, eno-gastronomske, turističke te gospodarske ponude Karlovačke županije koja će se predstaviti kroz degustacije, prodaju te cjelodnevni program. Prošle godine bilo je 27 izlagača, a ove ih više od 30.

“Između OPG-a koji ove godine izlažu najviše je proizvođača lokalnih namirnica koje su neizostavne u našoj gastro ponudi. Posljednjih godina u suradnji s ugostiteljima Karlovačke županije želimo ih popularizirati kako bismo postali i po nekim tradicijskim jelima prepoznatljiva gastro destinacija. Prije svega mislim na lokalne sireve, vina, rakije i likere, kao i na proizvođače meda i proizvoda od meda te na jela od divljači, riječnih riba i samoniklih gljiva”, kaže Dina Begić, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Karlovačke županije.

Ivana Vukmanić, jedna od najpoznatijih kuharica Karlovačke županije, pripremat će tradicionalna jela, a bit će i gastroradionica za djecu. “Cilj je ove manifestacije upoznati naše susjede s cjelokupnom turističkom ponudom koja je u neposrednoj blizini velikog zagrebačkog potencijalnog tržišta, a zbog autoputa najčešće se samo “projuri” kroz Karlovac ni ne sluteći kakva ih sve iznenađenja i zanimljivosti čekaju u neposrednoj blizini”, poručuje Begić.     

Autor: Marta Duić
03. rujan 2017. u 21:59
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close