Povratnici osmislili program savjetovanja za SME

Autor: Lucija Špiljak , 12. prosinac 2019. u 21:59
Savjetnici iz tvrtke Venatus JonesD. P. /PIXSELL

U Hrvatskoj 17.000 tvrtki ima problem s prijenosom vlasništva, upozoravaju iz Venatus Jones.

Prije godinu i pol dana Eugene Brčić Jones, povratnik iz Australije, u Zagrebu je osnovao konzultantsku tvrtku Venatus Jones čiji je cilj kroz poslovno savjetovanje pomoći malim i srednjim poduzećima u Hrvatskoj. Eugene je u srijedu na poslovnom doručku predstavio troje novih suradnika – Aleksandru Papac, Gerharda Šarića i Marka Mocnaja. Njih troje također su povratnici, iskustvo i vještine usavršavali su u Kanadi, SAD-u i Australiji.

Aleksandra je u Australiji završila ekonomski fakultet nakon čega je deset godina radila u bankarskom i financijskom sektoru, kada je i surađivala sa 100-tinjak malih, srednjih i velikih poduzeća.

“U Hrvatskoj 17.000 tvrtki ima problem s prijenosom vlasništva. Uglavnom je riječ o onima koje su otvorene ranih 90-ih, a 30 godina kasnije razmišljaju o mirovini i o tome tko će preuzeti tvrtke”, navela je Papac i dodala da je to tek jedan od izazova koje Venatus Jones nastoji riješiti.

Gerhard je pak dugo radio u SAD-u u Američkoj agenciji za međunarodni razvoj te je stručnjak u marketingu i ‘business coachingu’.

Mark u Zagrebu živi 10 godina, iskustvo je brusio u Kanadi u turističkim djelatnostima i zrakoplovstvu, a danas je i član Kanadsko-hrvatske poslovne mreže. Kako je objasnio Brčić Jones, svoje klijente iz različitih sektora i industrija vode kroz 40-tjedni program u sklopu kojeg, uz konzultacije od sat i pol najmanje jednom tjednom, u prvih desetak tjedana analiziraju stanje i potrebe tvrtke, izrađuju izvještaj, a ostalih 30 tjedana razrađuju strategiju kako bi tvrtka napredovala. Kažu i da su povratne reakcije njihovih klijenata vrlo pozitivne pa im često nude i udio u vlasničkoj strukturi.

“Želimo svoje dugogodišnje znanje i iskustvo, uz daleko najpovoljniju cijenu na tržištu, prenijeti na hrvatske poduzetnike koji planiraju svoje tvrtke podignuti na sljedeću razinu. Želja nam je, zahvaljujući našem iskustvu i širokom području interesa, omogućiti poslovno savjetovanje kojim ćemo potaknuti pomak u društvu i promjenu stava o poduzetništvu”, poručili su Brčić Jones, Papac, Šarić i Mocnaj.

Komentirajte prvi

New Report

Close