‘Postavio sam automat s hranom. Nisam mislio da će se kupcima toliko svidjeti’

Autor: Marta Duić , 25. kolovoz 2020. u 05:13
Vlasnik Dog&Stylea Ženja Moskaljov /ROBERT ANIĆ/PIXSELL

U samouslužnom aparatu pred trgovinom kupci mogu nabaviti sve, od poslastica do igračaka i vrećica.

Ženja Moskaljov, vlasnik zagrebačkog pet shopa Dog&Style krajem srpnja je ispred trgovine postavio prodajni automat sa specifičnom paletom proizvoda za kućne ljubimce.

Ideja se razvila, otkrio nam je, na poslovnom ručku s prijateljem i poslovnim partnerom, mentorom za franšizu Andrijom Čolakom koji ga je spojio s tvrtkom Automatik servis iz Buzeta koji su mu prodali automat.

Sedam godina rada

U automatu se mogu naći osnovni proizvodi za kućne ljubimce – poslastice, igračke, dnevni obrok, te vrećice za izmet koji kupcima trebaju na dnevnoj bazi.

“Pomno smo proučili koji se proizvodi najviše prodaju kada kupci idu u šetnju sa psom ili na druženje na kavu u obližnje kafiće gdje se ljubimci mogu zabavljati sa svojom poslasticom i dok naš dućan ne radi. Nisam ni u snu mislio da će se kupcima toliko svidjeti. Prolaze, stanu pa slikaju, a društvene su mreže nakon objave gorjele od pozitivnih komentara. Ponosan sam da je ovo prvi takav automat u Zagrebu, Hrvatskoj, a i u regiji”, kaže Moskaljov.

60

posto porast prihoda tvrtke u ovoj godini u odnosu na prošlu. Zbog vrste djelatnosti radili su i u korona krizi

Inače, u ponudi Dog&Style trgovine je više od tisuću artikala što je rezultat pomnog osluškivanja tržišta tijekom sedam godina rada, a danas broje pet zaposlenika. Nakon pet godina poslovanja preselili su se na novu lokaciju u Ulici grada Mainza gdje već dvije godine nude hranu i opremu za pse i mačke, usluge kupanja te šišanja pasa i mačaka i veterinarsku ljekarnu.

Dodatne prihode ostvaruju kroz održavanje tečaja za nove groomere, odnosno frizere za pse. Moskaljov kaže da je Iva Antolić, partnerica i suradnica, zaslužna za dizajn kompletnog brenda Dog&Style. Osim automata, zadnja veća investicija bila im je franšiziranje poslovanja.

“Andrija Čolak kao konzultant zaslužan je za postavljanje kompletnog franšiznog projekta koji je trajao gotovo godinu dana. Projekt nuđenja vlastite franšize ugledao je svjetlo dana ovoga ljeta i mogu reći da ima puno zainteresiranih klijenata, a za njih nekoliko već gledamo lokacije po Zagrebu. Kroz franšizno ulaganje nadamo se u bližoj budućnosti proširiti znatno taj broj kako u Zagrebu tako i u cijeloj Hrvatskoj, a u petogodišnjem ciklusu regiju i EU”, ističe Moskaljov.

Kupanje, šišanje

Vlasnik pet shopa napominje kako, i u svakoj trgovini za kućne ljubimce, hrana za pse i mačke nosi barem 50% prodajnog asortimana, slijede poslastice i oprema pa usluge kupanja i šišanja, odnosno veterinarski proizvodi.

“Na svu sreću djelatnosti tvrtke omogućile su nam da radimo i za vrijeme korone te smo ostvarili rekordan mjesec u prodaji u ožujku. Još uvijek iz mjeseca u mjesec prihodi tvrtke rastu, prihod nam je porastao naspram 2019. za 60 posto”, pohvalio se Ženja Moskaljov.

Komentirajte prvi

New Report

Close