Poslovni uzlet u Koprivnici: Bez znanja se ne može ići naprijed

Autor: Marta Duić , 26. travanj 2018. u 12:21
Foto: Damir Špehar / Pixsell

Kako objašnjava gradonačelnik Jakšić, malo i srednje poduzetništvo je ključ razvoja ne samo Koprivnice, nego i cijele Hrvatske.

Poslovni uzlet grada Koprivnice koja je partner projekta već četiri godine, otvorili su Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika i Mišel Jakšić gradonačelnik grada Koprivnice.

˝Godinama smo već tu s dvostrukim ciljem, jedan je bio ukazivati na probleme malih i srednjih poduzetnika i drugi je bio da im pružimo besplatne edukacije. Bez znanja se ne može ići naprijed, pa edukacije zahvaljujući lokalnim upravama i zajednicama dolaze na njihov kućni prag. Koliko smo u tome uspjeli najbolje govori broj gradova koje smo kroz ove četiri godine obišli i poduzetnici kojima smo pružili nova znanja kako bi bili konkurentniji˝, istaknuo je Nišević.

Kako objašnjava gradonačelnik Jakšić, malo i srednje poduzetništvo je ključ razvoja ne samo Koprivnice, nego i cijele Hrvatske. Kako tvrdi, ciljevi grada su jasni, a to je snažno poticati malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo, da inkubatori uspješno rade, da se rasprave potiču i da se otvori dijalog iz kojeg svi mogu učiti i stvarati bolje gospodarske okvire i okruženje.

˝Kroz radionice i komunikaciju možemo poticati raspravu o tome koliko nam je nužna obrazovna reforma i koliko su potrebne promjene u javnim upravama i državnim agencijama bez koje nema kvalitetnih reforma. Ako nismo u stanju mijenjati zemlju, makar vukli nepopularne poteze, nema rasta gospodarstva˝, zaključuje Jakšić.

Komentirajte prvi

New Report

Close