Poslovni forum “Hrvatski lideri” okupio renomirane domaće lidere

Autor: Poslovni.hr , 18. listopad 2015. u 12:50
Foto: Press

U organizaciji HUP PRO – Kluba menadžera i poduzetnika, Hrvatske udruge poslodavaca i Međunarodne komore mladih Zagreb (Junior Chamber International – JCI Zagreb) u subotu je u Europskom domu u Zagrebu održan poslovni forum ‘Hrvatski lideri’

U organizaciji HUP PRO – Kluba menadžera i poduzetnika, Hrvatske udruge poslodavaca i Međunarodne komore mladih Zagreb (Junior Chamber International – JCI Zagreb) u subotu je u Europskom domu u Zagrebu održan poslovni forum 'Hrvatski lideri' na kojem su se okupili poznati domaći lideri iz različitih društvenih sfera. Forum je bio namijenjen srednjem i visokom menadžmentu, mladim poslovnim ljudima i studentima završnih godina fakulteta, a na njemu su o svojim liderskim iskustvima govorili predsjednik Uprave Siemensa Mladen Fogec, direktorica Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Hrvatskoj Vedrana Jelušić Kašić, predsjednik Uprave Hrvatskog telekoma Davor Tomašković, maestro Zdravko Šljivac, proslavljeni glazbenik, producent te utemeljitelj zbora Zvjezdice te prof.dr.sc. Krešimir Ćosić, profesor Fakulteta elektrotehnike računarstva i umirovljeni general-pukovnik Hrvatske vojske.

Mladen Fogec, predsjednik uprave Siemensa u svojem je izlaganju istaknuo da se lideri rađaju, a ne stvaraju. Također je objasnio razliku između lidera i šampiona dajući naglasak na primjere iz sporta gdje često šampioni nisu ujedno i lideri.

Direktorica EBRD-a u Hrvatskoj Vedrana Jelušić Kašić istaknula je različite tipove vođenja s kojima se moderni lideri danas koriste. U izlaganju je naglasila da se lider ipak može stvoriti i da je u vođenju jako važno motivirati ljude i razvijati kvalitetne međuljudske odnose između članova tima.

'Vizija i ideal su ključni za uspjeh i vrhunske rezultate svakog lidera', naglasio je maestro Zdravko Šljivac koji je u izlaganju dao poseban naglasak na sličnostima u principima vođenja u svim ljudskim djelatnostima. 

Predsjednik uprave HT-a Davor Tomašković pojasnio je kompleksnost liderske uloge i koliko je ona sama po sebi zahtjevna. 'Lider mora vjerovati u sebe i često provodi vrijeme sam. Zato je potrebno da vjeruje sebi u trenucima kada donosi teške odluke', istaknuo je Tomašković koji je u nastavku izglaganja rekao da su lideri osobe koje donose najteže odluke i preuzimaju odgovornost.

Bogato lidersko iskustvo u akademskoj i vojnoj karijeri predstavio je prof.dr.sc. Krešimir Ćosić, profesor na Fakultetu eletrotehnike i računarstva i umirovljeni general-pukovnik Hrvatske vojske u mirovini. U svojem izlaganju posebno je naglasio koliko je važna edukacija u procesu stvaranja lidera te pojasnio da je to posao svake ozbiljne države koja gleda dugoročno na vlastiti razvoj i prosperitet. U nastavku prof.dr. Ćosić predstavio je i najnovije spoznaje na području neuroznanosti putem kojih se već danas mogu educirati lideri i raditi predikcije njihovog liderskog potencijala.

Osnovni cilj Foruma, koji je okupio 200-njak mladih poduzetnika, menadžera i studenata, bio je upoznati sudionike sa svim problemima i izazovima s kojima se već renomirani hrvatski lideri susreću u svakodnevnom radu i kako se s tim izazovima nose.

Komentirajte prvi

New Report

Close