‘Pogurali’ 11 milijardi kuna investicija i 5000 poduzeća

Autor: Marta Duić , 04. studeni 2019. u 07:58
Vjeran Vrbanec/Igor Soban/PIXSELL

Nagradili najuspješnije tvrtke, među njima Microblink, Capital Hook, Altpro…

Od male garancijske agencije pokrenute '94. godine profilirali smo se u najvažniju Vladinu instituciju koja ozbiljno podupire mikro, male i srednje poduzetnike. tako je čelnik Hamag – Bicroa Vjeran Vrbanec opisao uspjehe institucije kojoj je na čelu na zagrebačkoj proslavi njezine 25. obljetnice.

Pohvalio se kako je agencija kroz svoje projekte i potpore "pogurala" investicije vrijedne 11 milijardi kuna te sklopila ugovore s 5000 tvrtki, čime je, tvrdi, utjecala na otvaranje oko 16.000 novih radnih mjesta.

Agencija je ujedno "okrunila" svoju kampanju #prvih25, dodijelivši 10 priznanja tvrtkama koje su i uz pomoć njezinih potpora, znatno napredovale. Za značajne uspjehe postignute u pojedinoj fazi poslovanja, priznanja su dobili: Capital Hook (ideja), Microblink (razvoj), Radiochirurgia Zagreb (komercijalizacija), Geolux (tržište) te Bellabeat (međunarodna suradnja).

U kategoriji iznimnog doprinosa razvoju i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva priznanja su osvojili: Multinorm (izvoz), Genos (inovativnost), KFK (investicije) te Rimac Automobili (konkurentnost).

U kategoriji "pametna tvornica" dodijeljeno je priznanje tvrtki Altpro koja je kroz različite faze svog poslovanja iskoristila najviše usluga Agencije.

"Upravo široki portfelj programa i usluga koje pružamo korisnicima u svim fazama poslovanja čini Hamag-Bicro svojevrsnom pametnom tvornicom, dok njeni pametni korisnici, hrvatski poduzetnici, svakodnevno jačaju gospodarski ekosustav i transformiraju Hrvatsku u konkurentno gospodarstvo, digitalno učinkovitu industriju i održivo društvo", poručili su iz Agencije.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ako je toliko kompanija dosla unatoc njima, zamislite koliko bi ih tek doslo da nema ovih parazita.

Opisana agencija je teski stetocina. Zasto nitko ne pise npr koliko je izdanih jamstava doslo na naplatu budzetu RH? Strane banke u RH su sve lose kredite iskipale Hamagu I HBORu. O nesuvisloj dodjeli potpora da ne govorimo.

CVjevi Uprave su tragicni:
Sef HDZ mladezi Cakovca
Tajnica regionalnog sefa Hypo leasinga
Otpusteni direktor mikro pivovare i bivsi clan 4 stranke prije HDZa
Unuk generala HV i clan mladezi HDZa

Uglavnom, karijere bez postignuca i sifonirsnje budzeta RH

New Report

Close