Poduzetnički inkubator na jedrilici posjetio i Hrvatsku

Autor: Marija Crnjak , 19. travanj 2016. u 22:00
Sudionici su obišli i Dubrovnik/G. Jelavić/PIXSELL

Riječ je o prilici za promociju Hrvatske, koju će kroz videouratke vezane uz projekt vidjeti brojni turisti, ali i poslovni partneri u turizmu.

Dobre poduzetničke ideje u turizmu najlakše se razvijaju tijekom putovanja i upoznavanja različitih kultura, postojećih proizvoda i projekata, zanimljivih sadržaja. Tu metodu za poboljšanje svojih biznisa već tradicionalno koriste mnogi turistički djelatnici, od vlasnika agencija do hotelskih menadžera.

Litavka Simona Savickien? u tome je otišla korak dalje pokrenuvši projekt Voyage (Valuable opportunities you are given in Europe), poduzetnički inkubator koji se odvija na jedrenju, a prvo putovanje odvijalo se u travnju u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Simona Savickien? ističe da je riječ radi o jedinstvenoj prilici za promociju Hrvatske, koju će kroz videouratke vezane uz projekt putem društvenih mreža vidjeti brojni turisti, ali i budući poslovni partneri u turizmu. Inače, projekt se odvija u okviru Europskog instituta za socijalno poduzetništvo i inovacije i dobio je potporu iz fondova EU u iznosu od 250 tisuća eura.

"Na Voyage putovanjima razvijamo turističke proizvode od ideje do međunarodnog biznisa, a programi su namijenjeni svima koji žele biti poduzetnici u turizmu. Na putovanju u Hrvatskoj i Crnoj Gori imali smo 17 sudionika iz devet zemalja, i to je bio pilot-projekt na temelju kojeg ćemo osmisliti proizvod koji ćemo ubuduće nuditi sudionicima", objašnjava autorica projekta.

Sudionici su na prvom putovanju obišli hrvatske otoke, dubrovačku regiju i Crnu Goru, posjetili različite kompanije i turističke proizvode, educirali se i zabavljali. U iduća tri mjeseca sudionici trebaju potpisati ugovore s partnerima i razviti beta verzije svojih proizvoda kako bi ušli u investiciju. Iz putovanja u Hrvatsku i Crnu Goru trebala bi nastati četiri turistička proizvoda vezana uz korištenje tehnologija na putovanjima i rezervacije putovanja. Nakon Hrvatske, slijedi Voyage na Siciliji i Malti, Kanari, potom Baltik.

Komentirajte prvi

New Report

Close