Poduzetnicima sve na jednom mjestu

Autor: Marija Brnić , 10. rujan 2017. u 22:00
Ministrica gospodarstva Martina Dalić, Foto: Pixsell

Informacije o EU poslovanju na portalu, putem maila….

Protekli vikend Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta startalo je na zagrebačkom Cvjetnom trgu s javnom kampanjom “Sve na jednom mjestu” kojom se hrvatske građane i poduzetnike želi upoznati s alatima koje im nudi u ostvarivanju prava na europskom tržištu, a prvo predstavljanje alata namijenjenih poduzetnicima održava se danas u Hrvatskoj udruzi poslodavaca.

“Kroz različite instrumente i alate naši poduzetnici primjerice mogu doznati informacije o načinu na koji se u drugim državama može osnovati tvrtku, koje tehničke specifikacije je potrebno da udovoljavaju njihovi proizvodi”, rekla je ministrica gospodarstva Martina Dalić predstavljajući kampanju koja se tijekom rujna i listopada nastavlja i u Osijeku, Varaždinu, Rijeci i Puli. Važne informacije koje im olakšavaju poslovne aktivnosti na europskim tržištima, poduzetnicima se omoguće dobiti kroz internetske portale, putem maila i telefonom, a neki od tih alata nisu samo alati Europske komisije koje koriste sve članice, nego ima i pojedinih koji su hrvatske nacionalne inicijative.

Takav je nacionalni centar SOLVIT koji pomaže kada poduzetnici zapnu s administracijom u nekoj od članica EU, primjerice u povratu poreza, potvrdi boravka ili socijalnom osiguranju. Iz Ministarstva gospodarstva podršku poduzetnicima nude putem portala www.psc.hr, kojeg drže jedinstvenom kontaktnom točkom za usluge. Ministarstvo poziva poduzetnike da im se obrate sa svim pitanjima kada proširuju poslovanje, izvoze u neku od članica i žele znati uvjete koje moraju zadovoljiti, koju dokumentaciju trebaju ishoditi i kako označiti svoj proizvod.      

Komentirajte prvi

New Report

Close