Poduzetnicima početnicima paket novih usluga

Autor: Lucija Špiljak , 07. kolovoz 2019. u 22:00
Predsjednik Uprave agencije Vjeran Vrbanec/Petar Glebov/PIXSELL

Projektom financiranim iz EU HAMAG BICRO ih savjetuje, mentorira…

Novi projekt Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) poduzetnicima nudi pet pilot-usluga koje će se kroz mrežu BOND provoditi putem povezanih potpornih institucija (PPI).

Riječ je o projektu teškom više od sedam milijuna kuna, financiranom iz EU fonda za regionalni razvoj. Trenutačno mrežu BOND čini 58 poduzetničkih potpornih institucija, od njih 169 u Hrvatskoj, a pilot usluge uključuju standardizaciju usluge savjetovanja poduzetnika početnika, decentralizaciju usluga agencije, mrežu mentora za poduzetnike, dijagnostičke alate za procjenu inovativnosti poduzetnika te podršku PPI-jevima u savjetovanju na području društvenog poduzetništva.

Prva usluga obuhvaća standardizaciju savjetovanja poduzetnika početnika, a uspostavljena je edukacijom za PPI-jeve te izradom priručnika koji služi kao vodič za pružanje standardiziranih savjetodavnih usluga, od marketinga i prodaje do vođenja financija. Druga pilot-usluga usmjerena je na decentralizaciju usluga HAMAG-BICROA-a kako bi poduzetnici van Zagreba putem ispostava u Antunovcu i Čakovcu jednostavnije i brže pristupili informacijama.

Treća usluga je mentorskog tipa i okuplja stručnjake koji će usmjeravati postojeće MSP-ove. Za četvrtu je izrađen priručnik o društvenom poduzetništvu za poduzetničke potporne institucije, dok peta obuhvaća dijagnostički alat, odnosno alate za procjenu stanja poslovanja poduzeća i inovacijskog profila poduzetnika te alat za procjenu tehnološke spremnosti poduzeća i potencijalnog inovativnog projekta.  Osim što je oformljena službena stranica projekta, pilot usluge bit će dostupne poduzetničkim potpornim institucijama na zajedničkoj edukacijsko-komunikacijskoj platformi, zamišljenoj kao mjesto razmjene znanja i iskustava svih institucija koje su dio mreže BOND.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Na slici je ex-predsjednik mladeži HDZa Čakovca. Ex-direktor aerodroma Čakovec (koji ne postoji) a voljom HDZa i njegovog mentora ministra Horvata (ex-pitomac i poručnik JNA) predsjednik uprave štetne agencije Hamag Bicro. Opisani program je besmislica i ne postoji nista dlicno u suvislim ekonomijama što se RH niti ne trudi postati

New Report

Close