1. Odojak dobro posušite, lagano posolite, pospite Vegetom i sa svih strana meso dobro natrljajte te premažite uljem. 2. Pripremljeni odojak premjestite u namašćeni lim za pečenje, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta. 3. Nakon toga foliju maknite, odojka podlijte vinom i nastavite peci. Za vrijeme pečenja pečenku prelijevajte umakom od pečenja, a u pleh povremeno dolijevajte malo tople vode.
1. Zamrznutu mješavinu povrća za francusku salatu stavite u kipuću posoljenu vodu, a kad ponovo zakipi kuhajte 10 minuta. Kuhano povrće ocijedite i ohladite. 2. Majonezu pomiješajte sa senfom, vrhnjem, soli i paprom, dodajte kisele krastavce narezane na kockice i ohlađeno povrće. Sve zajedno lagano promiješajte. 3. Dobro pečeno meso narežite na komade i poslužite uz francusku salatu i ukiseljeno povrće. 4. Pečeni odojak može se poslužiti i hladan. Za takve prilike meso ćete odvojiti od kosti, narezati na manje kocke, koje ćete složiti na pladanj i ukrasiti Cocktail salatom od ukiseljenog povrća Podravka ili Party krastavcima Podravka.
Vrijeme pripreme: 3 h
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentirajte prvi
Uključite se u raspravu
Pridružite se najvećoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj!
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu