Pazinski poduzetnici učili o pregovaranju s bankama te efikasnom korištenju poslovnih alata i rješavanju sukoba u timu

Autor: Darko Bičak , 25. svibanj 2016. u 16:03
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

“Mnogi poduzetnici nisu sigurni da li im je za njihov izdatak bolje koristiti dopušteni minus na poslovnom računu, ili pak uzeti kraktoročni ili namjenski kredit.”

Pazinski poduzetnici imali su u srijedu priliku sudjelovati u nizu stručnih radionica koje su, za njih besplatno, bile organizirane u sklopu Poslovnog uzleta Grada Pazina. Kako prepoznati koji bankarski proizvodi i kada su nam potrebni te koje rizike oni nose, poduzetnici su mogli saznati na radionici “Bankarski proizvodi i kako ih koristiti”, koju je održao dr. Krešimir Delač iz Simulus grupe, inače partnera PBZ-a. Na predavanju su na konkretnim primjerima predstavljeni osnovni bankarski proizvodi, a Delač je prisutnima pokušao objasniti kako se najbolje snaći u financijskom svijetu.

"Mnogi poduzetnici nisu sigurni da li im je za njihov izdatak bolje koristiti dopušteni minus na poslovnom računu, ili pak uzeti kratkoročni ili namjenski kredit. Neracionalno ponašanje poduzetnika bankari prepoznaju, a od toga ih ne može spasiti niti odlazak u neku drugu banku", kaže Delač. O praksi samog odnosa PBZ-a prema poduzetnicima govorio je Toni Hrenja iz odnosa s klijentima samog PBZ-a u Pazinu. Krešimir Jusup iz HT-a predstavio je poduzetnicima Cloud usluge na radionici “Kako uspješno poslovati i kada niste u uredu”. Jusup je pazinskim poduzetnicima pokušao pojasniti da je u većini slučajeva puno efikasnije, sigurnije, a i jeftinije, iznajmljivati usluge iz clouda nego kupovati gotova softverska rješenja, bilo da se radi o standardnom Officeu ili pak o nekom specijaliziranom softveru.

Konzultant Dragomir Gabrić, iz istoimene tvrtke, održao je radionicu o učinkovitom delegiranju i rukovođenju timom te konstruktivnom rješavanju sukoba u timu. Gabrić je na predavanju objasnio kako izgleda uspješan razvoj zaposlenika i stil vođenja. Kako delegiranje koristi kao alat za razvoj tima i što treba delegirati. Isto je tako obrazložio što su konflikti na radnom mjestu i zbog čega najčešće nastaju. Pazinski poduzetnici su mogli naučiti kakvi su stilovi ponašanja u konfliktima i komunikacija te kako spriječiti nastajanje konfliktnih situacija. Isto tako i koje su strategije rješavanja konflikata korak po korak.

Konzultant Toni Babić iz tvrtke Praktikum sustavi predavao je u Pazinu o načinima upravljanja vlastitim vremenom te kako prezentacijskim vještinama ostaviti dobar dojam u prvih 90 sekundi sastanka. 

Komentirajte prvi

New Report

Close