Panona Mare novi hrvatski brend

Autor: Poslovni dnevnik , 18. prosinac 2016. u 21:59
Ministar Tolušić otvorio je tvornicu/Ivica Galović/PIXSELL

Prva slavonska tvornica za preradu ribe stajala je 25 milijuna kuna.

Prva tvornica za preradu ribe u Slavoniji, u Čačincima kod Orahovice, u koju je Poljoprivredno poduzeće Orahovica uložilo 25 milijuna kuna od čega je devet milijuna kuna sufinancirana iz programa IPARD, u petak je puštena u rad.

Na preradi tri tisuće tona ribe, koliki je godišnji kapacitet, zaposlit će se 15 radnika, a proizvodi pod znakom Panona Mare, osim na hrvatskom tržištu, naći će se i na tržištima Bugarske, Češke i Poljske. Uz svježu ribu iz nove tvornice izlazit će smrznuti i dimljeni program slatkovodne ribe. Posebna novost trebao bi biti čips od šarana. "Nakon šest godina restrukturiranja i puno razgovora, ovaj je projekt definitivno uspio.

Ova priča oko prerade ribe može biti i nešto puno više. Dobar dio novca došao je iz EU fondova", rekao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić koji je tvornicu pustio u rad. "Odgovor na zahtjeve tržišta i ubrzani tempo života, glavni su razlozi ulaganja u novu tvornicu, a presudne su bile i potrebe naših kupaca za gotovim i polugotovim proizvodom vrhunske kvalitete", rekao je Vlado Čondić-Galiničić, predsjednik Uprave PP Orahovica najvećeg proizvođača slatkovodne ribe u Hrvatskoj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close