Ove su tvrtke društveno najodgovornije u poslovanju

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 21. studeni 2017. u 22:00
Nagrade uručene u hotelu Esplanade

Nagrađeni Vetropack Straža, Končar IE, Dvokut Ecro, OiV, Cemeh, Heineken, Inkasator, Ikea, AquafilCRO.

U  sklopu 9. HR PSOR-ove konferencije o društveno odgovornom poslovanju (DOP), u Zagrebu su u utorak dodijeljene i nagrade Indeks DOP-a za 2017. za najbolja postignuća hrvatskim tvrtkama u ovom području.

U kategoriji velikih poduzeća nagrađena je Vetropack Straža, Končar Institut za elektrotehniku u kategoriji srednjih i Dvokut Ecro u kategoriji malih poduzeća.

Među javnim poduzećima najbolji su Odašiljači i veze, dok je nagradu za područje odgovorne politike i prakse u radnoj okolini osvojio Cemex Hrvatska te u kategoriji odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem Heineken Hrvatska.

Za društveno odgovorne odnose sa zajednicom nagrađen je Inkasator, IKEA za društveno odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava, a za najveći napredak u usvajanju načela društveno odgovornog poslovanja unazad godinu dana tvrtka AquafilCRO.

Istom je prilikom istaknuta važnost objave nefinancijskih izvješća te je potpisana i Povelja o raznolikosti u Hrvatskoj koja politiku raznolikosti na radnom mjestu promiče kao integralni dio društveno održiva razvoja.

Komentirajte prvi

New Report

Close