Tvrtka bez kredita i vanjskih investitora: Ove godine očekuju prihod od 8,5 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 02. prosinac 2014. u 09:24
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Inchoo je tvrtka koja nema kredite i do sada nisu imali eksterne investitore. 98 posto prihoda im čini izvoz, primarno u zemlje zapadne Europe, SAD, i Bliski istok.

Tvrtka Inchoo je osnovana u Osijeku 2008. godine kao tvrtka koja pruža cjelovita rješenja za pokretanje online trgovina – usluge planiranja, savjetovanja, dizajna, izrade online trgovine, optimizacije i podrške.

Za tu su se svrhu kao tvrtka specijalizirali za Magento platformu, profesionalno softversko rješenje za online trgovine zasnovano na open-source tehnologiji koja korisnicima nudi fleksibilnost i kontrolu nad izgledom, sadržajem i funkcionalnošću trgovina. ˝Od srpnja 2010. svoj smo odnos s Magentom dodatno učvrstili postavši prvi službeni partner u jugoistočnoj Europi i jedan od partnera s najvećim brojem certificiranih stručnjaka u Magentu – 19 certificiranih developera i 11 Solution Specialista. Svaki mjesec više od 200.000 posjeta kolega programera, ali i velikog broja potencijalnih klijenata iz cijelog svijeta, govore o prepoznatljivosti našeg rada i doprinosa Magento zajednici˝, tvrdi Tomislav Bilić, direktor Inchooa.

Osijek Software City

Bilić naglašava kako im je važna aktivnost i u lokalnoj IT zajednici te kako kao jedni od osnivača udruge Osijek Software City i podržavaju razvoj i jačanje ove pozitivne zajednice predavanjima, radionicama, praksama, sponzorstvima i projektima. ˝Naš posao ne prestaje lansiranjem online trgovine. Težimo dugoročnoj suradnji s klijentima, pomažući im u ostvarivanju ciljeva i profita kombinacijom inovacija i marketinških strategija na raznim online kanalima i platformama˝, tvrdi Bilić.

Inchoo je tvrtka koja nema kredite i do sada nisu imali eksterne investitore. 98 posto prihoda im čini izvoz, primarno u zemlje zapadne Europe, SAD, Bliski istok i Australiju. Na početku je tvrtka  imala jednog djelatnika (Tomislava Bilića), a u ovom trenutku zaposleno ih je  je 31. Prošlogodišnji prihod bio im je 7.4 mil kuna. Ove godine očekuju oko 8.5 mil kn prihoda. Širenje planiraju na svim frontovima – developmentu, dizajnu i poslovnom savjetovanju.  Također planiraju otvoriti predstavništvo u jednom od ciljanih tržišta.

“Ističemo se po inovativnoj marketinškoj strategiji. Od samog početka izgrađujemo kulturu dijeljenja znanja. Tako na blogu tvrtke (koji je na engleskom jeziku) naši djelatnici svakodnevno obrađuju developerske, dizajnerske i marketinške teme iz područja eCommerce-a. Tako je naš web drugi po posjećenosti u branši, u cijelom svijetu. On nam služi kao prodajni kanal jer generira oko 150 upita za posao mjesečno”, pohvalio se Bilić.

Ponosni na nagradu

Bilić naglašava kako je nagrada Poslovnog uzleta veliko postignuće te kako je lijepo vidjeti da je njihov rad primijećen i priznat. Dao je i savjet svim malim i srednjim poduzetnicima  kako da i oni postanu bolji.  ˝Ako Vam je tržište i dalje samo hrvatsko, proširite ga ako ikako možete. Zapošljavajte pametnije od sebe i nemojte ih sputavati˝, konstatirao je Bilić.  

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_novac]

New Report

Close