‘Ovaj grad je uvijek bio korak ispred ostalih’

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 10. travanj 2016. u 22:00
Ivan Hanžek, gradonačelnik Zaboka

Pet kvartala zaredom Hrvatska bilježi rast BDP-a, dok se Krapinsko-zagorska županija počela opravljati već krajem 2013.

Činjenica da se u Zaboku Poslovni uzlet održava dvaput godišnje svjedoči koliko poduzetničkog potencijala grad ima, rečeno je na otvaranju te manifestacije u petak.

"Danas smo infrastrukturno središte Krapinsko-zagorske županije, a još tridesetih godina počeli smo industrijalizaciju ovih prostora. Od tada smo prepoznati kao sredina otvorena za inicijative i poduzetništvo", poručio je gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek. Posljednjih se godina naglasak stavlja na novostvorene vrijednosti koje dolaze iz proizvodnih djelatnosti stoga ih grad i županija svesrdno potpomažu. Velik korak prema još svjetlijoj budućnosti, veli, rješavanje je imovinsko-pravnih pitanja nekretnina čime su one stavljene u funkciju.

 

Hanžek

Poduzetnička klima ovdje je štafetna, bez obzira na to koliko je tko dao, bitno je da idemo naprijed.

"Poduzetnička klima ovdje je zapravo štafetna – bez obzira koliko je tko dao, bitno je da idemo naprijed", zaključio je.  Podaci o prosperitetu grada Zaboka i Županije neupitni su, nastavio je Željko Kolar župan Krapinsko-zagorske županije: "Pet kvartala RH bilježi rast BDP-a, dok se Županija počela opravljati već krajem 2013. U prosjeku svake godine imamo oko 1300 manje nezaposlenih u odnosu na godinu ranije". Iako je globalna, pa tako i hrvatska ekonomska kriza trajala pet godina, naši poduzetnici ui sačuvali su većinu radnih mjest, čak i ulagali u znanja i vještine zaposlenih.

 

Kolar

Naši su poduzetnici konkurentni i na svjetskom tržištu – pokrivenost uvoza izvozom iznosi 158 posto.

"Zato su konkurentni i na svjetskom tržištu, pokrivenost uvoza izvozom je 158%, a prosjek RH iznosi oko 60%", dodao je župan. Pohvalio je i suradnju s bivšom vladom koja je gradu i županiji osigurala kredite u visini do 68 mil. kuna s kojima je gospodarstvo dobilo vjetar u leđa, a nastavak suradnje planiraju ostvariti i s novom Vladom te oslanjanjem na EU fondove. "Zabok je uvijek bio korak ispred ostalih", zaključio je Kolar. 

Komentirajte prvi

New Report

Close